Με σκισμένο πανί αγωνίστηκε ο Παπαθανασίου

Σοβαρό πρόβλημα με το σκάφος του αντιμετωπίζει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και δεν μπόρεσε να τα πάει καλά στις τρεις τελευταίες κούρσες του μεγάλου τελικού STAR SAILOR LEAGUE που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Μπαχάμες.

Στην εκκίνηση της τρίτης κούρσας της πρώτης μέρας ο περίφημος Ολυμπιονίκης Κουζνιέρεβιτς έπεσε πάνω στον Παπαθανασίου, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στο σκάφος και να σκιστεί το πανί. Ο Έλληνας πρωταθλητής με πολλές δυσκολίες επισκεύασε το σκάφος, όμως δεν μπόρεσε να βρει άλλο πανί και την δεύτερη ημέρα λογικό ήταν να μην τρέξει όπως θα ήθελε και θα μπορούσε. Έτσι, με πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα, τερμάτισε 16, 20 και 19 στις τρεις κούρσες που έγιναν και με 55 βαθμούς βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής βαθμολογίας  σε σύνολο 20 σκαφών.

Μετά από έξι ιστιοδρομίες στην πρώτη θέση είναι ο Αμερικανός Μέντεμπλατ με 8 βαθμούς και ακολουθούν ο Βραζιλιάνος Σάιντ με 18β και ο Γερμανός Πόλγκαρ με 21β.

Θυμίζουμε ότι αυτός ο σπουδαίος αγώνας έχει χρηματικό έπαθλο 200.000 δολαρίων που θα μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες ανάλογα με την θέση τερματισμού τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρέχουν πολύ μεγάλα ονόματα της ιστιοπλοϊας, τόσο μεγάλα που συνολικά τα μετάλλιά τους είναι 20 Ολυμπιακά και 99 Παγκόσμια!

Σχετικά άρθρα