«Αυτοπεποίθηση από την άμυνα και την συγκέντρωση»

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (6/12, 17:00) στο «Nick Galis Hall» την ΑΕΚ στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με στόχο να επιστρέψουν στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να βρει αυτοπεποίθηση από την σκληρή άμυνα. Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Προερχόμαστε από ένα σερί κακών εμφανίσεων. Θέλουμε πολύ όλοι μας να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις, ενώ είναι πολύ σημαντικό για μας ότι μετά από καιρό θα έχουμε στο πλευρό μας την παρουσία του κόσμου».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Είναι απαραίτητο να βρούμε αυτοπεποίθηση μέσα από σκληρή άμυνα και να δείξουμε υψηλή συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο που μετά από πολλές αλλαγές σε ρόστερ και προπονητικό επιτελείο, έχει διαφοροποιήσει το αγωνιστικό του προφίλ, σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να περιορίσουμε τους σκόρερ της ΑΕΚ».

Μεγάλο ματς χαρακτήρισε το αυριανό ο Ντρου Νέϊμικ και επισήμανε ότι οι «κίτρινοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να επανέλθουν στις νίκες. Οι τοποθετήσεις του 29χρόνου Αμερικανού σέντερ:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι μεγάλο ματς για μας. Μετά από ένα σερί κακών εμφανίσεων και ηττών, θέλουμε όσο τίποτα να επανέλθουμε στις νίκες. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτό το ματς και ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Θα είναι ένας «πόλεμος»».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση κι αυτό θα έρθει μέσα από την καλή αμυντική λειτουργία. Πρέπει να αποφύγουμε τα φάουλ και ειδικά εγώ, αφού σε αρκετά ματς φορτώθηκα από νωρίς».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η ΑΕΚ έχει ταλαντούχους, επιθετικά, παίκτες. Είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο ματς Κυπέλλου, αφού έχει κάνει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ. Έχει καλούς γκαρντ και δυνατούς ψηλούς».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μας, όπως και το να είμαστε αποτελεσματικοί στο σετ παιχνίδι, στο μισό γήπεδο και να εκτελέσουμε κατά γράμμα τις εντολές των προπονητών μας».

Σχετικά άρθρα