Πέρασε «σίφουνας» το Ρέθυμνο

Μεγάλη νίκη πέτυχε το Ρέθυμνο με 74-64 εκτός έδρας κόντρα στην Κηφισιά και πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το Ρέθυμνο μπήκε καλύτερα στον αγώνα και πήγε το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελε, με αποτέλεσμα να ξεφύγει στα 3.30 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με 16-8, με τρίποντο του Κάουνσιλ. το γκολ φάουλ του Άλεν έδωσε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στους φιλοξενούμενους ωστόσο η Κηφισιά βελτίωσε την άμυνα της και οδήγησε σε λάθη τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, με αποτέλεσμα να καταφέρει να μαζέψει το σκορ για το 22-15. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο. Η Κηφισιά μείωσε στους 3 (21-24) αλλά το Ρέθυμνο έβρισκε τον τρόπο να φτάνει στο καλάθι των γηπεδούχων και στο τέλος πάει στο ημίχρονο με το υπέρ του 40-33.

Η αντεπίθεση της Κηφισιάς ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο με το επιμέρους 18-14. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους και στην τέταρτη περίοδο μπήκαν φουριόζοι. Μάλιστα κατέβασαν τη διαφορά στους 2 πόντους για το 58-56 και στα 5.18 πριν τη λήξη ο Φαγιέ με 2/2 βολές πετυχαίνει τους πρώτους πόντους του Ρεθύμνου στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ισορρόπησαν και κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά την ώρα που Κηφισιά έκανα πολλά λάθη στην επίθεση. Τελικό αποτέλεσμα 74-64 και μεγάλη νίκη για το Ρέθυμνο, η τρίτη εκτός έδρας.

Κορυφαίος για τους νικητές με double double ο Κάουνσιν με 22 πόντους και 10 ασίστ. Ενώ για τους ηττημένους ο Μαυροειδής είχε 16 πόντους και 6 ασίστ.

Σχετικά άρθρα