Βάλε, βγάλε…

Όταν μια ομάδα κάνει 24 τελικές και κερδίζει 20 κόρνερ, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι κι όταν προηγείται στο 88 έχοντας ανατρέψει το σκορ, αλλά δεν έχει τρόπο να προφυλαχτεί από οργανωμένη επίθεση αντίπαλου, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό πρόβλημα αυτή την εποχή δεν αποτελεί είδηση. Και δυστυχώς για τον Μίτσελ και τους παίκτες του, αλλά και όλους στην ομάδα, το πρόβλημα παρουσιάζεται στην πιο καθοριστική καμπή της σεζόν, με τη διαφορά στη βαθμολογία να κάνει τους ερυθρόλευκους αουτσάιντερ για τον τίτλο, αλλά και τον ίδιο τον προπονητή της να παραδέχεται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και για την Ευρώπη. Παρότι την Τρίτη ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του με την Μάλμε και πάει για δύο αποτελέσματα!

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε στο ματς με τον ΠΑΣ ότι ο Μίτσελ έκανε 8 αλλαγές από το προηγούμενο παιχνίδι και μέχρι να μπορέσουν να βρεθούν όσοι έπαιξαν σήμερα, ο αντίπαλος είχε κάνει 3 ευκαιρίες για γκολ και τελικά προηγήθηκε. Αυτό πλήρωσε στην αρχή. Στη συνέχεια κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και μαζί κατάφερε να μη νικήσει, παρότι είχε πολλές ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ κι ο ΠΑΣ έδειχνε να είχε αποδεχτεί τη μοίρα του.

Κι όμως στον Ολυμπιακό της τωρινής περιόδου όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να ισοφαριστεί σε φάση που όλα θα έπρεπε να γίνουν στην εντέλεια για τον ΠΑΣ και όλα να πάνε στραβά για τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Ε, αυτό συνέβη στη φάση της ισοφάρισης.

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει αμηχανία, διότι είναι πράγματι πολύ δύσκολο να ληφθούν δραστικές αποφάσεις σε τούτη τη φάση. Μέσα στον Δεκέμβρη και παραμονές ενός κρίσιμου ευρωπαϊκού ματς, στο οποίο ο Ολυμπιακός αντί να ελπίζει μήπως συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη της Ατλέτικο, «τρέμει» μή γίνουν πάλι όλα ανάποδα και μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης.

Ο Μίτσελ δείχνει να είναι σε σύγχυση, τους παίκτες – βασικούς ή μη – να τους έχει πάρει από κάτω, η διοίκηση να έχει δεμένα χέρια καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή τη στιγμή σε άμεσες αλλαγές. Γιατί ο Γενάρης είναι πολύ κοντά, αλλά σε αυτή τη φάση μοιάζει πολύ μακριά.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε σήμερα να αρχίσει την αντεπίθεση για την κορυφή, αλλά πλέον θα πρέπει να συμβιβαστεί ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα δεν είναι στο χέρι του. Ειδικά εάν συνεχίσει να μη βάζει και να μη βγάζει τα γκολ…

Ευθύνες έχουν όλοι, αλλά το θέμα δεν είναι τώρα να τις παραδεχτούν ή να τις αναλάβουν. Το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ευρωπαϊκή πρόκριση και να μην υπάρξουν άλλες «γκέλες» έως τα Χριστούγεννα. Θεωρητικά δεν είναι τόσο δύσκολο, αν και – απόψε τουλάχιστον – μοιάζει σε όλους μας εδώ στο Καραϊσκάκη «βουνό»…

Σχετικά άρθρα