Αποχή από Νηρέα και Ηρακλή

Η αποχή των παικτών του Νηρέα Λαμίας από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, στους άνδρες, και του Ηρακλή από αυτόν με τον Ολυμπιακό, στις γυναίκες ήταν το γεγονός που επισκίασε το ελληνικό πόλο. 
Οι αθλητές της ομάδας από τη Φθιώτιδα έκαναν πράξη την απειλή τους και δεν αγωνίστηκαν, καθώς όπως υποστηρίζουν η διοίκηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.
Στην πισίνα της Νέας Σμύρνης εμφανίστηκαν για λίγο κάποιοι παίκτες πριν από την έναρξη, αλλά στη συνέχεια αναχώρησαν, ενώ παρέμεινε μόνο ο προπονητής τους, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος ο αγώνας κατακυρώνεται με 5-0 τέρματα υπέρ του Πανιωνίου, ενώ αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον Νηρέα Λαμίας.
Στα παιχνίδια που… έγιναν, ο Ν.Ο. Καλαμακίου σημείωσε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα καθώς επιβλήθηκε με 8-5 της Χίου, ενώ τις τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια έφτασε ο Εθνικός, που πέρασε νικηφόρα και από τη Γλυφάδα με 8-7, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι και ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τέλος, εύκολα έφτασε στην τρίτη νίκη του ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε εκτός έδρας με 14-4 του Παλαιού Φαλήρου.
Στην Α1 Γυναικών, η ομάδα του Ηρακλή δεν εμφανίστηκε επίσης στο κολυμβητήριο του Πειραιά για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Έτσι οι «ερυθρόλευκες» πήραν τη νίκη στα «χαρτιά» με 5-0, ενώ από τον Ηρακλή αφαιρούνται και τρεις βαθμοί. Στις υπόλοιπες συναντήσεις σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Βουλιαγμένη-Ρέθυμνο 23-2, Τρίτων Αμαρουσίου-Γλυφάδα 6-9, ΝΟΒΑ-Εθνικός 0-16.

Σχετικά άρθρα