Κρεμώδης σούπα με ψημένες πατάτες και γιαούρτι από το σεφ Γιώργο Λέκκα!

<div>Απολαύσετε αυτή την ψητή πατάτα με τη μορφή σούπα! Θα σας καταπλήξει. Μπορείτε να προσθέσετε και ψημένε μπέικον στο τέλος ή κοτόπουλο.</div>
<div> </div>
<div>Μερίδες 8</div>
<div>Χρ. Πρ 30΄</div>
<div>Χρ. Μαγειρέματος 1 ώρα</div>
<div> </div>
<div><strong>Υλικά</strong></div>
<div> </div>
<div>6 μέτριες πατάτες πλυμένες και ψημένες κομμένες σε κύβους</div>
<div>1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους</div>
<div>½ κ.γλκ πάπρικα</div>
<div>1 πρέζα μοσχοκάρυδο</div>
<div>3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</div>
<div>4 φλιτζάνια τσαγ ζωμό λαχανικών</div>
<div>1 φλιτζάνι τσαγ νερό</div>
<div>1 1/2 φλιτζάνι τσαγ γάλα 2%</div>
<div>5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση</div>
<div>αλάτι</div>
<div>Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</div>
<div> </div>
<div><strong>Για το γαρνίρισμα</strong></div>
<div> </div>
<div>170 γρ τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη</div>
<div>3 κουταλιές σούπας γιαούρτι</div>
<div>4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες</div>
<div> </div>
<div><strong>Διαδικασία</strong></div>
<div> </div>
<div>Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε μέχρι να κρυώσει αρκετά. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 5΄μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέστε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι. Σκεπάστε και αφήστε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε, σε μέτρια-χαμηλή για 10 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες φούρνου και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα μπολ ρίξτε το νερό, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το γάλα και το αλεύρι. Χτυπήστε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε αυτό το μίγμα στη σούπα και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην σβολιάσει. Βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήστε την σούπα να σιγοβράσει για 3 – 4 λεπτά. Τέλος σερβίρετε σε μπόλ και γαρνίρετε τη σούπα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα, γιαούρτι, και κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.</div>

Σχετικά άρθρα