Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότο

<div class="recipe-body">
<div class="info-title"> </div>
<div class="info-title">
<div class="content-holder">
<div class="main-left">Υλικά
<ul>
<li class="ingredient"><span class="text">115 γρ. βούτυρο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">125 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">3 αυγά</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">150 γρ. μέλι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κ.γλ. μαγειρική σόδα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κ.γλ. κανέλα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κ.γλ. αλάτι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">300 γρ. ζάχαρη άχνη</span></li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
<div class="info-title"> </div>
<div class="info-title"> </div>
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<div>
<p>Φτιάχνουμε τη ζύμη για το μπισκότο:</p>
<p>Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μέλι και 2 αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Σε άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι,  τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και αρχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι στο μείγμα των αβγών. Ζυμώνουμε με το χέρι ή με το γάντζο του μίξερ, μέχρι να πάρουμε μια σταθερή ζύμη (ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι από το αναγραφόμενο). Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, τη τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. </p>
<p>Σχεδιάζουμε το σπίτι σε χαρτί:</p>
<p>Σε ένα σκληρό χαρτόνι προετοιμάζουμε το σχέδιο του σπιτιού. Ζωγραφίζουμε όλους τους εξωτερικούς τοίχους ενός σπιτιού, συμπεριλαμβάνοντας και τη σκεπή. Κόβουμε τα σχέδια και τα ενώνουμε. </p>
<p>Σχεδιάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε:</p>
<p>Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες. Παίρνουμε την πρώτη μπάλα και σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο, πάχους περίπου 4 mm. Τοποθετούμε όλα τα τμήματα του χαρτονιού που έχουμε φτιάξει πάνω από τη ζύμη. Κόβουμε τα κομμάτια της ζύμης με ένα μαχαίρι στο σχήμα του κάθε χαρτονιού και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες δύο μπάλες ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για μία ώρα περίπου. </p>
<p>Ετοιμάζουμε την "κόλλα”:</p>
<p>Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το ασπράδι από 1 αυγό και τα χτυπάμε με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. </p>
<p>Συναρμολογούμε και διακοσμούμε το σπίτι:</p>
<p>Κολλάμε με την μαρέγκα όλα τα μέρη του σπιτιού εκτός τη στέγη. Στερεώνουμε το σπίτι πάνω σε μια πιατέλα με την κολλώδη μαρέγκα. Αφήνουμε μία-δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει και συνεχίζουμε με την εγκατάσταση της στέγης. Παγώνουμε άλλη μια ώρα και μετά διακοσμούμε αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη! Τι θα έλεγες για λίγη λιωμένη σοκολάτα, καραμέλες, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά και ζαχαρωτά;</p>
</div>
</div>
<p><span>- See more at: http://www.mamapeinao.gr/xristougenniatiko-spitaki-apo-mpiskoto#sthash.dRQrhX7G.dpuf</span></p>

Σχετικά άρθρα