Μίτσελ: «Θα νικήσουμε και θα προκριθούμε»

Απολύτως βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να νικήσει την Μάλμε και θα συνεχίσει στην Ευρώπη δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, με περισσότερη αποφασιστικότητα από κάθε άλλη φορά όσο είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι δηλώσεις του Ισπανού προπονητή:

– Είστε προπονητής που παίζετε για τη νίκη. Αλλά και με ισοπαλία πάτε στο ΟΥΕΦΑ. Στην άκρη του μυαλού σας είναι να εξασφαλίσετε τον πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια στην Ευρώπη;

«Είμαι σχεδόν δύο χρόνια εδώ και ξέρετε ότι παίζω πάντα για τη νίκη. Αν σχεδιάζεις το ματς για την ισοπαλία, τότε θα χάσεις. Θα μπορούσε να είναι δικαιολογία ότι έχουμε στον όμιλο Ατλέτικο και Γιουβέντους, αλλά δεν είμαστε εκτός διοργάνωσης. Εμείς θα κερδίσουμε αύριο γιατί είναι υποχρέωσή μας, θα το κάνουμε σίγουρα και θα περιμένουμε τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι».

– Ο Ολυμπιακός έχει δει πλέον την Μάλμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, πόσο σπουδαίο και δύσκολο είναι για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι και ο αντίπαλος;

«Γνωρίζουμε την Μάλμε, τη σεβόμαστε και την υπολογίζουμε, όμως και η Μάλμε υπέφερε όπως εμείς να αντιμετωπίσει μεγάλες ομάδες . Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, όμως εμείς παίζουμε στην έδρα μας, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα μας και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

– Ο Φουστέρ ήταν ο καλύτερος με τον ΠΑΟΚ και δεν έπαιξε με τον ΠΑΣ. Θα είναι βασικός αύριο;

«Ναι (γέλια)…Μια διευκρίνηση για την ερώτηση στον Φουστέρ. Δεν έχω πει ότι πρέπει να αλλάξουν την ψυχολογία τους οι παίκτες, αλλά να αναγνωρίζουν σε ποια ομάδα παίζουν, τη φανέλα που φοράνε και να είναι στο ύψος των περιστάσεων».

– Στο πρώτο παιχνίδι χάσατε 2-0, γιατί είχε συμβεί αυτό και τι πλάνο έχετε για αύριο ώστε να μην ξαναχάσετε;

«Το μάθημα στη Μάλμε το έχουμε κατανοήσει. Ήμασταν αδύναμοι στις δύο περιοχές και χάσαμε, αλλά δεν ήμασταν τόσο κακοί όσο δείχνει το σκορ. Φυσικά και έχουμε πλάνο για αύριο ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα, πάντα με σεβασμό προς τον αντίπαλο έχουμε σχεδιάσει να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη και να κάνουμε όσα πρέπει σωστά».

– Τι θα πείτε στους παίκτες σας για το αυριανό ματς;

«Ό,τι και να πει ο προπονητής στους παίκτες, το γεγονός ότι φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού και παίζουν για τους 16 της Ευρώπης, είναι το μεγαλύτερο κίνητρο παρά όσα τους πει ο προπονητής. Αν χρειαζόταν προπονητής να δείξει στους παίκτες πόσο σημαντικό είναι να παίζουν στην κορυφαία διοργάνωση, τότε δεν θα χρειαζόταν καν ούτε για την ενδεκάδα προπονητή. Θα χρειαζόταν μάγος…»

– Ο Αμπιντάλ μάλλον θα αποσυρθεί άμεσα. Υπολογίζεται αύριο για το αρχικό σχήμα;

«Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση, ξέρω ότι είναι παίκτης του Ολυμπιακού και μέχρι να μάθω το αντίθετο θα συνεχίζει να παίζει. Αν ένας παίκτης έχει πάρει απόφαση κι εγώ δεν τον γνωρίζω, δε σκοπεύω να μην τον χρησιμοποιήσω. Για μένα είναι παίκτης του Ολυμπιακού, μέχρι να πάρω κάποια διαφορετική πληροφορία».

Σχετικά άρθρα