Έλληνας δημιουργεί το κανάλι της ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή αποκτά τη δική της φωνή και εικόνα με το Ολυμπιακό Κανάλι. Μάλιστα η δημιουργία του ανατέθηκε στον Γιάννη Εξαρχο.
Η είδηση έγινε γνωστή στην 127η Σύνοδο της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μόντε Κάρλο όπου και ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής θα είναι ο Γιάννης Έξαρχος, διευθύνων σύμβουλος της στην Olympic Broadcasting Services (OBS).
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ μίλησε για το σημαντικό εγχείρημα: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Το Ολυμπιακό ψηφιακό κανάλι θα έχει ξεχωριστή στρατηγική σημασία, για την προάσπιση και προώθηση της Ολυμπιακής ιδέας, ανεξάρτητα από τα κελεύσματα των εκτός Ολυμπιακής οικογένειας παραγωγών».
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, για το κανάλι θα δαπανηθούν 490.000.000 ευρώ, για την περίοδο 2015-2021. Προβληματισμό εξέφρασε το μέλος της ΔΟΕ και παλιός σπρίντερ Φράνκι Φρέντερικς καθώς θεωρεί ότι το ποσό αυτό μπορεί να μειώσει τα κονδύλια που θα μπορούσαν να διατεθούν για τους αθλητές.
Οσον αφορά τον Γιάννη Έξαρχο, ήταν ο υπεύθυνος για την παραγωγή της εικόνας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στην ομιλία έκανε λόγο για «ευθύνη και πρόκληση  Ολυμπιακών διαστάσεων».
Το νέο κανάλι θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο αρχείο της ΔΟΕ και να προβάλει σπάνιες σκηνές από το παρελθόν των Ολυμπιακών  Αγώνων.
Θέμα κάλυψη των αγώνων κατά τη διεξαγωγή τους δεν τίθεται κι αυτό είναι λογικό καθώς τα τηλεοτπικά αποτελούν τα σημαντικότερα έσοδα της ΔΟΕ.  Όμως το κανάλι θα καλύψη όσα Ολυμπιακά ή μη Ολυμπιακά αθλητικά γεγονότα δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΔΟΕ, Μινγκ Γιανγκ δήλωσε: «Μετά από επτά-δέκα χρόνια, πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα πολύ βιώσιμο  οικονομικό μοντέλο, για το Ολυμπιακό κανάλι».
Επίσης τόνισε ότι η ΔΟΕ θα συνεισφέρει 175.000.000 ευρώ, δηλαδή το 36 τοις εκατό, από το προβλεπόμενο κόστος των 490.000.000  ευρώ, για την όλη δομή και λειτουργία του καναλιού.

Σχετικά άρθρα