Μανουσάκης: «Δώρο Θεού ο Γκατούζο»

Το εγκώμιο του Τζενάρο Γκατούζο έπλεξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρας της ομάδας και την πιθανή επένδυση των Ιταλών επιχειρηματιών.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ στο Ράδιο Κρήτη:

Για την αισιοδοξία που υπάρχει σχετικά με την υπόθεση αυτή: «Θεωρώ με τη γενική εικόνα που είχαμε και έχουμε μέχρι τώρα, ότι έχουμε κάνει σωστά τους υπολογισμούς μας όλους και από τη στιγμή που συμφωνούμε σε αυτά τα στοιχεία και γραπτώς πλέον, από την πλευρά των επενδυτών δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς ήδη έχουν τρέξει κάποια πράγματα προς αυτή την κατεθυνση».

Για τα χρέη και σε τι ποσό κυμαίνονται ώστε  να προχωρήσει η συμφωνία: «Είναι βασικό κομμάτι να έχουμε την πλήρη εικόνα για όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν την εταιρεία».

Εάν το ποσό είναι αυτό που έχει γίνει γνωστό, δηλαδή γύρω στα εννέα εκατομμύρια ευρώ (πραγματικό χρέος): «Αυτή είναι η πεποίθηση μας και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και τα στοιχεία όλα που έχουμε συγκεντρώσει».

Για την πρωτοβουλία αυτή του Τζενάρο Γκατούζο: «Δεν είναι απλά ο προπονητής της ομάδας, είναι μια τεράστια προσωπικότητα. Από αυτή την πλευρά και μόνο, από την στιγμή που έχει αναμειχθεί και ο ίδιος και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, αποτελεί εγγύηση για την αισιοδοξία που έχουμε και βγάζουμε προς τον κόσμο, αλλά και σε αυτά που λέμε. Ο κόσμος ανησυχεί και έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο να έχει κουραστεί με την ταλαιπωρία της ομάδας και το μεγάλο πρόβλημα που είναι το οικονομικό και η εξυγίανση του».

Για το τι ήταν αυτό που ώθησε τον Ιταλό τεχνικό να πάρει αυτή την πρωτοβουλία: « Με απλά λόγια επειδή δεν υπάρχει εξήγηση, εμείς εδώ οι άνθρωποι της ομάδας που είμαστε κοντά του, θεωρούμε ότι είναι ένα δώρο Θεού προς τον ΟΦΗ αυτός ο άνθρωπος».

Για το ότι αυτή η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας του ΟΦΗ: «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, η οποία πλέον έχει γίνει οριακή. Υπάρχει σε μια στιγμή που δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από κάποιους. Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από κάποιους επιχειρηματίες, από κάποιους επενδυτές, οπότε την δεδομένη στιγμή είναι μονόδρομος να προχωρήσει η διαδικασία».

Για το πότε θα γίνει η αλλαγή ιδιοκτησίας, εφόσον υπάρξει συμφωνία: «Θεωρώ ότι πρακτικά η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα γίνει τμηματικά μέσω των αυξήσεων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας».

Αν ισχύει ότι μετά τη συμφωνία, θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ: «Ναι αυτό θεωρώ ότι είναι ένα ποσό της εγγύησης που καταβάλλουν οι επενδυτές, διότι πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν υπάρχει ένα άνοιγμα για να αγοράσει κάποιος μετοχές αυτή τη στιγμή, οπότε θα γίνει τμηματικά».

Για τους επενδυτές είπε πως: «Θέλω να σας πω μόνο πως υπάρχει ένας όμιλος επιχειρήσεων ο οποίος είναι πάρα πολύ ισχυρός οικονομικά. Το που μπορεί να φτάσει η επένδυση, νομίζω ότι θα εξαρτηθεί και από την πορεία των εξελίξεων και εννοώ, ότι από τη στιγμή που θα εισέλθουν τα πρώτα χρήματα στην ομάδα και από την στιγμή που θα προχωρήσει η διαδικασία, θέλουν να αλλάξουν όλο τον τρόπο λειτουργίας. Νομίζω από κει, κατά κύριο λόγο θα εξαρτηθεί και το μέγεθος των επενδύσεων που θα θελήσουν να κάνουν στην ομάδα».

Εάν στην υπόθεση αυτή μέτρησε και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει έδρα την Κρήτη, ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά μέρη του κόσμου: « Όλα νομίζω ότι μετρήσανε το μέγεθος της ομάδας, η δυναμική και ο τόπος, μα πάνω απ’ όλα νομίζω σημαντικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής για τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει έρθει».

Για το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν σκοπεύουν να κάνουν πολλές αλλαγές σε πρόσωπα: « Η επιθυμία τους, από τις συζητήσεις που έχω κάνει εγώ, είναι να μην αλλάξει ο σύλλογος φιλοσοφία ή τον τρόπο λειτουργίας, στο κομμάτι με τη σχέση του με τον κόσμο. Ο ΟΦΗ δεν θέλουμε να γίνει μια ομάδα που θα υπάρχει ένας ιδιοκτήτης από το εξωτερικό, θέλουμε μέσα από τον ΟΦΗ να δώσουν το στίγμα το δικό τους και που μπορούν να επεκταθούν επιχειρηματικά πλέον στο νησί μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

Για την παραίτηση του Μάνθου Πουλινάκη: «Προσωπικά θεωρώ ότι έγινε λίγο απότομα. Από την άλλη πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι είναι λογικό, σε όλο αυτό το διάστημα ότι ο Μάνθος Πουλινάκης λειτούργησε, θεωρώ, κάτω από πάρα πολύ σοβαρές πιέσεις και εννοώ όλη την γενική κατάσταση της ομάδας. Θεωρώ ότι μπορούσε να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι τουλάχιστον την γενική συνέλευση. Από κει και πέρα, εφόσον ήταν απόφαση του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και ας ευχηθούμε να έχει όλη αυτή η διαδικασία αίσιο τέλος».

Για τις αιχμές που άφησε ο Μάνθος Πουλινάκης, στην γραπτή δήλωση του για «εσωτερικό πόλεμο»: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι γιατί δεν έχω μιλήσει μαζί του να δω τι ακριβώς εννοεί. Από την άλλη όταν υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες, υπάρχουν και οι πικρίες, αυτά είναι μέσα στη λογική ότι υπάρχουν. Να μη μένουμε εκεί όμως, θεωρώ ότι έχει παίξει το δικό του ρόλο και μόνο από την άποψη ότι η επιλογή και η έλευση του Τζενάρο Γκατούζο ήταν δική του. Από και έπειτα θα δούμε τις επόμενες μέρες πως θα εξελιχθεί όλη η ιστορία».

Εάν, αυτή τη στιγμή, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ανήκει στον ερασιτέχνη: «Όχι δεν ανήκει στον ερασιτέχνη, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή είναι θολό το τοπίο  στο κομμάτι των μετοχών, τις τελευταίες διοικήσεις τις εκλέγει βασικά το ποσοστό του ερασιτέχνη».

Στο ερώτημα, αν ουσιαστικά είναι ανενεργές οι μετοχές των αδερφών Βατσινά είπε: «Υπάρχουν κάποια ζητήματα με τις μετοχές, άλλες μετοχές έχουν πουληθεί αλλά δεν έχουν μεταβιβαστεί, υπάρχουν κάποια ζητήματα αλλά νομίζω ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ανοίξει το δρόμο στον οποιονδήποτε επενδυτή που θέλει να επενδύσει, να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών και να μην έχει κανένα πρόβλημα».

Για τη συνάντηση που φέρεται να ζήτησε ο κ. Βατσινάς και αν αληθεύει αυτό: «Θεσμικά ο ρόλος που έχω αναλάβει αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι θα πρέπει να συναντηθώ και με τον κ. Βατσινά και με τον κ. Κουράκη, με όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται τα τελευταία χρόνια με την ομάδα του ΟΦΗ, με την εταιρεία. Θεωρώ ότι είναι λογικό να υπάρξουν τέτοιες συναντήσεις».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και θα υπάρξει αλλαγή σελίδας στην ομάδα μας, που θεωρούμε ότι πραγματικά το αξίζει και πρέπει να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και εξαιτίας διάφορων συνθηκών, που έκαναν αυτή την ομάδα με την τεράστια δυναμική να αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση».

Σχετικά άρθρα