Νικηφόρα πέρασε η Εθνική από τη Σλοβακία

Έκανε το καθήκον της η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών και στο δεύτερο παιχνίδι της στον όμιλο της προκριματικής φάσης του World League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε νικηφόρα από το Νόβακι, καθώς επιβήθηκε με 16-10 της Σλοβακίας και έκανε σχετικά εύκολα το “2 στα 2” (έχει κερδίσει και στον Πειραιά τη Ρουμανία) και μπαίνει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, η οποία φαίνεται πως θα κριθεί στα δυο παιχνίδια της με την ισχυρή αντίπαλο στον όμιλο, την Ουγγαρία .

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με εξαίρεση ένα χρονικό διάστημα στο δεύτερο μισό του πρώτου οκτάλεπτου και με ξεσπάσματα σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού έδειξε τη σαφή ανωτερότητά της σε σχέση με την αποψινή αντίπαλό της και έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών.  

Οι διεθνείς μας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκαν με 3-0, αλλά στη συνέχεια μετά από σχετική ολιγωρία στην άμυνα βρέθηκαν πίσω με 4-3 και έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο ισόπαλοι 4-4.

Στη δεύτερη περίοδο η ελληνική ομάδα βελτίωσε την άμυνά της, ο Γαλανίδης ήταν πολύ καλός στο τέρμα και η Ελλάδα άρχισε να γίνεται απόλυτα κυρίαρχη και να βρίσκει λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους. Προηγήθηκε με 8-4 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, μείωσαν σε 8-6 και 9-7, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν στη συνέχεια. Η Εθνική με πλουραλισμό στην επίθεση και πρώτα πιστόλια τους Βλαχόπουλου, Γιάννη Φουντούλη και Γούνα κατάφερε να χτίσει μια μεγάλη διαφορά (13-7 προηγείτο στο τέλος του γ’ οκτάλεπτου) και να την κρατήσει μέχρι το φινάλε. Προηγήθηκε και με 16-9, αλλά η Σλοβακία μείωσε λίγια δευτερόλεπτα πριν από το τέλος στο τελικό 16-10. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς χρησιμοποίησε και τον δεύτερο τερματοφύλακα Γαλανόπουλο.

Έσπασε τη μύτη του ο Ποντικέας

Σε μια από τις πρώτες φάσεις του αγώνα, σε μια σύγκρουση με αντίπαλο, έσπασε τη μύτη του ο Ποντικέας και πήγε με τον γιατρό της ομάδας στο νοσοκομείο για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-16

Οκτάλεπτα: 4-4, 0-4, 3-5, 3-3

Σχετικά άρθρα