Στους «ισχυρούς» ο Ολυμπιακός

O Oλυμπιακός με τους 9 βαθμούς στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς στην κλήρωση για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ την ερχόμενη Δευτέρα στη Νιόν.  Βλέπετε, οι «ερυθρόλευκοι» με την συγκομιδή που έχουν θα είναι σίγουρα μέσα στους τέσσερις καλύτερους τρίτους της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, οι ισχυροί και οι ανίσχυροι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ θα βγουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, δηλαδή με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Εδώ δεν μετράνε οι βαθμοί που έχουν οι σύλλογοι τα πέντε τελευταία χρόνια. Δηλαδή στους στους ισχυρούς θα είναι οι 12 πρώτοι των ομίλων του Γιουρόπα και οι 4 καλύτεροι τρίτοι του Τσάμπιονς Λιγκ. Στους αδύνατους θα μπουν οι 12 δεύτεροι του Γιουρόπα Λιγκ και οι 4 χειρότεροι τρίτοι.

Να αναφέρουμε πως αν περάσει ο ΠΑΟΚ ως δεύτερος, θα μπει στους ανίσχυρους, αλλά δεν θα είναι πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού, αφού σ’ αυτή την φάση ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους.

Σχετικά άρθρα