Έβγαλε ψυχή σε…ψυχοβγαλτική πρόκριση

Παίζοντας με τις λέξεις, μπορεί να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε ψυχή στο ματς με την Μάλμε και πήρε την πρόκριση, αφού πρώτα «έβγαλε την ψυχή» στον κόσμο του…
 
Στο ποδόσφαιρο βέβαια δεν έχουν σημασία οι λέξεις, αλλά το ίδιο το παιχνίδι. Κι ο Ολυμπιακός τίμησε ξανά το ίδιο το ποδόσφαιρο, με τον τρόπο που αγωνίστηκε κόντρα στους μαχητικούς Σουηδούς. Μετά από καιρό, το ξανατίμησε.
 
Άπαντες ήταν υπό μεγάλη πίεση, αλλά αυτή τη φορά η πίεση λειτούργησε θετικά. Έστω κι αν στο τελευταίο δεκάλεπτο πολλοί θυμήθηκαν τη βραδιά της Μέταλιστ. 
 
Ο Ολυμπιακός πήρε από τη Μάλμε ό,τι η ίδια του στέρησε – μαζί με τον διαιτητή Καράσεφ – στο ματς της Σουηδίας. Η Μάλμε τον αφήνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αυτός την άφησε εκτός Ευρώπης. 
 
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σεβάστηκαν πάνω απ΄όλους τους ίδιους τους εαυτούς τους. Και την προσπάθεια που είχαν κάνει στα προηγούμενα ματς, ειδικά στις νίκες επί της Ατλέτικο και της Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη . Αυτές τις δύο ομάδες που δεν τίμησαν καθόλου το ποδόσφαιρο, με το βολικό 0-0 στο Τορίνο . Ο Ολυμπιακός τις είχε «βολέψει» για τα καλά, αυτές στο τέλος βολεύτηκαν μόνες τους…
 
Ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορούσε να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με 9 βαθμούς και με μόλις ένα πραγματικά κακό ματς στα έξι (αυτό της Μαδρίτης) δικαιούται να υποστηρίζει ότι αδικείται με την τρίτη θέση. 
 
Το ότι στρίμωξε στα σκοινιά τις πρωταθλήτριες Ισπανίας και Ιταλίας είναι ένα ξεχωριστό παράσημο, αλλά πάντα ένας αποκλεισμός στο τσακ αφήνει πικρή γεύση. 
 
Φυσικά και είναι σημαντικό ότι θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, διεκδικώντας με αυξημένες πιθανότητες περαιτέρω διάκριση, νίκες και προκρίσεις. Πολλοί θεωρούν ότι εκεί είναι η ευκαιρία του. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι διαφορετικό από κάθε άποψη. Από οικονομική, από πρεστίζ, από τα πάντα. 
 
Ο Ολυμπιακός έχει και φέτος μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή σεζόν και – κατά την άποψή μου – θα πρέπει να δει με το ίδιο μάτι την παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως αν είχε προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Δηλαδή δίχως πίεση ότι σώνει και καλά πρέπει να προχωρήσει μέχρι τον… τελικό της Βαρσοβίας. 
 
Πρώτος στόχος παραμένει η κατάκτηση του τίτλου και η σίγουρη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ό,τι καλύτερο μπορέσει να πετύχει στα επόμενα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του θα είναι καλοδεχούμενο, αλλά όχι να τον αγχώσει και να του δημιουργήσει εμπόδια σε σχέση με τη βασική επιδίωξη να διατηρήσει την εγχώρια κυριαρχία του. 
 
Αυτή η πρόκριση δίνει πολλά οφέλη στο ψυχολογικό κομμάτι και στην ήρεμη και ψύχραιμη προετοιμασία για το δεύτερο μισό της σεζόν, όσον αφορά στη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος. Για τις αλλαγές στο ρόστερ, για τις μεταγραφές, για τη λειτουργία του τμήματος. 
 
Και άνεση ώστε να διορθωθούν με πιο καθαρό μυαλό οι όποιες αγωνιστικές αδυναμίες, οι οποίες εμφανίστηκαν και σε αυτή την παθιασμένη και ψυχωμένη εμφάνιση κόντρα στην Μάλμε. 
 
Για αναλυτικότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εικόνα των ποδοσφαιριστών και του προπονητή σε αυτό το ματς θα τα ξαναπούμε, αλλά μία εικόνα είναι αρκετή για να αποκαλύψει το μυστικό που θα φέρει νίκες στη συνέχεια της σεζόν. Αυτή με το πρησμένο μάτι και στόμα του Φουστέρ, την ώρα που ο Ισπανός έφευγε από το γήπεδο έχοντας δώσει για μια ακόμη φορά όλο του το είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο…Ήταν ένα συγκλονιστικό κάδρο μιας συγκλονιστικής εμφάνισης…

Σχετικά άρθρα