Σούπα ρύζι αυγολέμονο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />3 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο<br />2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι<br />8 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας<br />½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι<br />2-3 κρόκους αυγών<br />1-2 λεμόνια<br />Μαϊντανό</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες</p>
<p>Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.<br />Προτού να ξανθύνει, προσθέτουμε το ζωμό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι.<br /><br />Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.<br />Την αποσύρουμε από τη φωτιά.<br />Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τη σούπα.</p>
<p>Ρίχνουμε το αυγολέμονο τμηματικά στη σούπα.<br />Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση.<br />Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα