Στο τσιφλίκι του Αϊ-Γιώργη

Ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι εκδικητική το γνωρίζαμε. Ότι κρατάει με νύχια και δόντια τον έλεγχο της διαιτησίας κι από αυτόν εξαρτά την ύπαρξή της είναι γενικότερα γνωστό. Εσχάτως, όμως, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι συν αυτώ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Τελευταίο παράδειγμα, που φανερώνει τον πανικό της ΕΟΚ, η στοχοποίηση του διαιτητή Σχινά, ο οποίος ξαφνικά μπήκε στον πάγο, με αφορμή (λένε κάποιοι) ότι σε αγώνα που σφύριζε συνοδευόταν από τον γιο του. Φυσικά αυτό είναι ανέκδοτο κι άλλη μια ιστορία για αγρίους.

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής (από τους λίγους κανονικούς και έμπειρους που μας έχουν απομείνει στα συντρίμμια της ΚΕΔ) είναι νομικός σύμβουλος του Γιάννη Ανδριανού και συμμετείχε στη σύνταξη του νέου αθλητικού νόμου που έχει εξοργίσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο κι άλλους ”αιωνόβιους” ομοσπονδιάρχες, αφού τους βάζει φρένο στις δυο προεδρικές θητείες, ενώ αλλάζει και τη σύσταση των κεντρικών επιτροπών διαιτησίας.

Την προσωπική μας αντίθεση με το νέο αθλητικό νόμο την έχουμε εκφράσει σε όλους τους τόνους, γιατί θεωρούμε ότι είναι μια δουλειά που στοχοποιεί, δημιουργεί νέα τσιφλίκια αντί των παλαιών και δεν έχει ίχνος αθλητικού σχεδιασμού που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Παρ’ όλα αυτά απαράδεκτες αντιδράσεις τύπου ΕΟΚ, στο φέουδο της οποίας καθημερινά βρισκόμαστε προ εκπλήξεων, δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν το όριο των δυο θητειών. Βλέπετε, όταν διοικείς κάτι αιωνίως το αντιλαμβάνεσαι ως ιδιοκτησία σου και μετά από κάποιο σημείο και πέρα καταστρέφεις όσα ο ίδιος δημιούργησες. Διότι ουδείς αρνείται στον Βασιλακόπουλο τον απόλυτο ρόλο στη δημιουργία του μπάσκετ όπως το γνωρίζουμε. Θα μας επιτρέψει όμως να αρνηθούμε το δικαιώμά του στην καταστροφή, επειδή δεν έχει μάθει ποτέ να ακούει όχι από την παρεούλα στα γραφεία του ΟΑΚΑ.

Αυτά τα ολίγα…

 

Σχετικά άρθρα