Δεν είναι ώρα για μούτρα

Συζητήθηκε αρκετά στο περιθώριο του αγώνα με την Μάλμε η κίνηση του Γιάννη Μανιάτη να φύγει αμέσως για τα αποδυτήρια και να μην συμμετάσχει στο εντός αγωνιστικού χώρου κομμάτι των πανηγυρισμών των συμπαικτών του με τον κόσμο. Μαζί με τον αρχηγό του Ολυμπιακού αποχώρησαν και άλλοι παίκτες, όπως ο Μήτρογλου, ο Αφελάι και ο Σιόβας
 
Κατ΄αρχήν κανείς δεν μπορεί να ξέρει τους λόγους που ενεργεί όπως ενεργεί ο καθένας. Μπορεί ο Μανιάτης να ήταν «στραβωμένος» απ’ όσα έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα, μπορεί να ήθελε να πάει γρήγορα στο χώρο των δηλώσεων για να αφιερώσει τη νίκη στον Δουρέκα, μπορεί να το έκανε για οποιονδήποτε λόγο. Όπως κι ο Μήτρογλου . Μπορεί ο κάθε σεναριογράφος να σκεφτεί ότι ο Αφελάι ήταν θυμωμένος που δεν έπαιξε βασικός ή ο Σιόβας που μπήκε στις καθυστερήσεις. Μπορεί και να έγιναν όλα αυτά χωρίς την παραμικρή πρόθεση. 
 
Εάν πάρουμε το αρνητικό σενάριο, δηλαδή των «μούτρων» και των παρεξηγήσεων, το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι ότι σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι πράγματα που προφανώς συμβαίνουν πάντα σε ομάδες, αλλά κακώς συμβαίνουν και πρέπει να ξεκαθαρίζονται άμεσα. Με τον προπονητή να έχει σημαντική ευθύνη για το ξεκαθάρισμα. Μούτρα και γκρίνιες μπορεί να είχε για καιρό και ο Κασάμι, αλλά το θέμα λύθηκε, ο Ελβετός πανηγύρισε γκολ του μαζί με τον Μίτσελ και κόντρα στην Μάλμε ήταν βασικός και εκ των κορυφαίων. 
 
Ειδικά για τον Μανιάτη, δυο λόγια. Μπορεί να μην είναι ο χαφ που ονειρεύονται οι φίλοι του Ολυμπιακού για την ομάδα τους. Να έχει αγωνιστικές αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι ή να μην είναι φέτος στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Παραμένει, όμως, επί σειρά ετών ένας πολυτιμότατος και βασικότατος ποδοσφαιριστής, με αναμφισβήτητη προσφορά και με βοήθειες σε πολλούς τομείς. Εναντίον της Μάλμε έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του, με πάμπολλα κλεψίματα στη μεσαία γραμμή, αφετηρία αντεπιθέσεων και φάσεων για την ομάδα. Αν έχει παράπονα ο Μανιάτης κακώς, αλλά το ίδιο κακώς δεν εκτιμάται από πολλούς η έως τώρα παρουσία και συνεισφορά του στα πρωταθλήματα και στις ευρωπαϊκές πορείες του Ολυμπιακού. Και σε μία περίοδο που μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλες θέσεις στους προσεχείς αγώνες, όπως αυτή του αμυντικού μέσου μέχρι να επιστρέψει ο Μιλιβόγεβιτς, να μην «σκάσει» ο Εντινγκά ή να αποκτηθεί κάποιος άλλος παίκτης. 
 
Σε μια ομάδα του επιπέδου και των απαιτήσεων του Ολυμπιακού, για όποιον έχει νεύρα και μούτρα υπάρχει και το ξύδι… Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και…ξινίλα για παίκτες που αποδεδειγμένα έχουν δώσει πολλά. 

Σχετικά άρθρα