Μάφινς βατόμουρου με νιφάδες βρώμης

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />3 αυγά<br />1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του<br />125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου<br />1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)<br />150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη<br />60 γραμμάρια γάλα<br />250 γραμμάρια βατόμουρα καθαρισμένα<br />2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια τοποθετήστε στη διάμετρο της κάθε φόρμα από ένα κομμάτι λαδόκολλα ή χάρτινα φορμάκια αν έχετε.<br />Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.<br /><br />Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα και τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια από τα βατόμουρα.<br />Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις μάφινς και τέλος πασπαλίστε σε κάθε κεκάκι μάφινς από λίγες νιφάδες βρώμης. Ψήστε τα κεκάκια για 25 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω – κάτω.<br />Βγάλτε τα μάφινς από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα