Αλόνσο και Μπάτον στη ΜcLaren

Το μυστήριο λύθηκε. Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Τζένσον Μπάτον θα είναι τελικά το οδηγικό δίδυμο για τη McLaren Honda για το 2015. 

Για τον Ισπανό τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Από τότε που λύθηκε η συνεργασία του με τη Ferrari και πήγε ο Φέτελ στη θέση του. Οι Ιάπωνες τον δελέασαν και του υποσχέθηκαν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να κατακτήσει το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πιο σημαντική είδηση όμως της ημέρα είναι η επιβεβαίωση ότι θα είναι ο Τζενσον Μπάτον που θα διατηρήσει τη θέση του, και όχι ο Κέβιν Μάγκνουσεν. Ο νεαρός Δανός θα παραμείνει στην ομάδα σαν δοκιμαστής, με τα ΜΜΕ στην πατρίδα του να αναφέρουν ότι θα τρέχει παράλληλα και στο Ιαπωνικό GT-series.

Η επιλογή σίγουρα δεν ήταν εύκολη. Όμως η εμπειρία του Μπάτον, που έχει κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήταν αρκετή για να γύρει την πλάστιγγα. Άλλωστε δεν ήταν και πολύ καλύτερός του ο Μάγκνουσεν. Έτσι θα τον ξαναδούμε και του χρόνου στη Φόρμουλα 1 και όχι στο πρωτάθλημα αντοχής που τον πίεζε να πάει ο Γουέμπερ. 

 

Σχετικά άρθρα