Τσόρι: «Τώρα μόνο νίκες»

Ήταν ο κορυφαίος στο ματς με την Μάλμε, ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης και σκόρερ ενός καταπληκτικού γκολ. Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες μας μίλησε μετά τον αγώνα με τους Σουηδούς για την πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση και για τη συνέχεια.
 
Οι δηλώσεις του Τσόρι:
 
Η παρουσία σας στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε με μια σημαντική νίκη, αλλά ταυτόχρονα και με στεναχώρια γιατί δεν καταφέρατε να περάσετε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, καθώς στο άλλο ματς το αποτέλεσμα δεν ήταν ευνοϊκό για εσάς.
 
«Ξέραμε πως δεν εξαρτιόνταν όλα από το δικό μας ματς, το δικό μας αποτέλεσμα. Η δική μας δουλειά ήταν να νικήσουμε κάτι που κάναμε. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τα είχαμε καταφέρει, είχαμε περάσει στην επόμενη φάση. Κάτι που δεν συμβαίνει φέτος και πλέον συνεχίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό που θα έρθει. Από αυτή τη στιγμή όμως το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα».
 
Μπορούμε να πούμε ότι τελικά το δεύτερο ματς, αυτό στη Σουηδία ήταν το «κακό», αυτό που στοίχησε;
 
«Νομίζω πως το ματς που δεν μας πήγε καλά ήταν αυτό με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ματς νομίζω ότι είχαμε καλή παρουσία, δείξαμε καλή εικόνα. Στο Μάλμε δεν νομίζω ότι κάναμε κακό παιχνίδι, αλλά έγιναν λάθη. Κι από τη δική μας πλευρά και από άλλους παράγοντες κι όλο αυτό μας οδήγησε στην ήττα. Σε εκείνο τον αγώνα ίσως χάσαμε την ευκαιρία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα που θα μας έδινε πλεονέκτημα».
 
Ήταν καθοριστικό για την πρόκριση;
 
«Όχι μονάχα αυτό αλλά και το ματς στο Τορίνο, στο οποίο είχαμε τον έλεγχο. Ειδικά από τη στιγμή που προηγηθήκαμε με 2-1. Και μέσα σε πέντε λεπτά το αποτέλεσμα γύρισε για μας. Σε αυτό το επίπεδο, σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχει περιθώριο να χάσει τη συγκέντρωσή σου. Πέντε λεπτά εάν συμβεί αυτό μπορείς να χάσεις τους 3 βαθμούς κι αυτό τελικά συνέβη».
 
Μπροστά σας, όσον αφορά στην Ευρώπη, υπάρχει μια νέα διοργάνωση, το Γιουρόπα Λιγκ.
 
«Ναι, έτσι είναι τα πράγματα… Είναι μια διοργάνωση δύσκολη, στην οποία έχω αγωνιστεί και την οποία έχω κατακτήσει. Ελπίζουμε και περιμένουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
 
Μπορείτε να πετύχετε κάτι σημαντικό;
 
«Ναι είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μας μπορεί να πετύχει πολλά στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή τη στιγμή, όμως, αυτό που έχουμε να κάνουμε πρωτίστως είναι να σκεφτούμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Διότι αυτή η διοργάνωση και η πορεία μας εκεί είναι που θα μας επιτρέπει να είμαστε και την επόμενη σεζόν παρόντες στο Τσάμπιονς Λιγκ».
 
Θα ήθελες να μας πει δύο λόγια και για την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου; Γιατί φώναζαν και το όνομά σου ρυθμικά…
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος. Όλο αυτό που δίνει κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω και με αυτό τον τρόπο να γίνομαι διαρκώς καλύτερος».
 
Η νίκη που σημειώσατε θα σας βοηθήσει και στον τομέα της ψυχολογίας στο ελληνικό πρωτάθλημα;
 
«Σίγουρα θα μας δώσει ώθηση και έξτρα κίνητρο. Γιατί πρέπει να σημειώνουμε διαρκώς νίκες, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα λάθη. Η προσοχή μας είναι τώρα αποκλειστικά στραμμένη στο πρωτάθλημα. Το ματς με την Μάλμε και η νίκη θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια, για τα επόμενα ματς».

Σχετικά άρθρα