Έχασε στις λεπτομέρειες με 21 λάθη!

Ο Παναθηναϊκός παρά τα 21 λάθη του ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Αρμάνι Μιλάνο (66-64) στο Παλαντέζιο για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας!
Οι «πράσινοι» έκαναν 13 παραπάνω λάθη από την ιταλική ομάδα, αλλά θα μπορούσαν να έχουν φύγει με την νίκη από το Μιλάνο, εάν ο Τζούλιαν Ράιτ δεν αστοχούσε σε λέι απ 47’’ πριν την λήξη του ματς με το σκορ 65-64 και να οδηγήσουν τον αγώνα στην παράταση εάν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, απόψε, δεν αστοχούσε στην πρώτη βολή με το σκορ 66-64 0,7’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο αρχηγός των «πρασίνων» αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη βολή, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν με φόλοου να ισοφαρίσουν.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε τον αγώνα νωθρός και έκανε 7 λάθη στην πρώτη περίοδο υπό την πίεση της Αρμάνι Μιλάνο! Η ευκολία με την οποία έκαναν οι «πράσινοι» το λάθος, είχε ως συνέπεια η ιταλική ομάδα με επιμέρους σκορ 10-5 στα τελευταία 3’ και 30’’ του πρώτου δεκάλεπτου να ολοκληρώσει την περίοδο στο +7 (18-11).
Με ένα λεπτό και 31’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου, υποχώρησε κομμάτι του παρκέ στην ρακέτα του Παναθηναϊκού και το ματς διακόπηκε για περίπου 15’ προκειμένου να επιδιορθωθεί για να μην κινδυνεύσουν οι παίκτες με τραυματισμό!
Οι «πράσινοι» μπήκαν με μεγαλύτερη ενέργεια στην δεύτερη περίοδο και περισσότερη συγκέντρωση. Και έτσι παρότι έκαναν πολλά λάθη και στο δεύτερο δεκάλεπτο (5 με συνέπεια να φτάσουν τα 12 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο) κατάφεραν να τελειώσουν το πρώτο μέρος στο -4 (32-28).
Με δύο σερί τρίποντα του Γιάνις Μπλους ο Παναθηναϊκός μείωσε την διαφορά στον πόντο (18-17) στα πρώτα 1’ και 38’’ της δεύτερης περιόδου. Με δύο καλάθια των Χάκετ, Τζέιμς, η Αρμάνι Μιλάνο ξέφυγε με 26-19 4’ και 29’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Από δύο συνεχόμενα λάθη του «εξάστερου», οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο καλάθια στον αιφνιδιασμό με τους Χάκετ, Κλέιζα και προηγήθηκαν με 9 (30-21) με 3’ και 18’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους.
Οι «πράσινοι», ωστόσο, με σερί 7-0 με πρωταγωνιστή τον Διαμαντίδη πλησίασαν στο καλάθι (30-28) 13’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το σκορ του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε με καλάθι του Χάκετ στην εκπνοή (32-28).
Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στην τρίτη περίοδο και πολύ εύστοχος έξω από τα 6,75 μέτρα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκάλεπτου με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη παρότι έφτασε τα 17 λάθη. Με καλάθι του αρχηγού των «πρασίνων» και τρίποντο του Φώτση ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 33-32 πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της περιόδου.
Με νέο τρίποντο του Διαμαντίδη οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 38-36 λίγο πριν το 24’. Με σερί 8-0 με πέντε πόντους του Σάμιουελς (τρίποντο και καλάθι), η Αρμάνι ξέφυγε με 6 (44-38) 4’ και 30’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.  
Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα