Πεντανόστιμο σουβλάκι ξιφία με λαχανικά

<div class="header-inner clearfix animated fadeOutUp">
<div class="header-right">Υλικά</div>
</div>
<div class="content-holder">
<div class="main-left">
<ul>
<li class="ingredient"><span class="text">700 γρ. φιλέτο ξιφία χωρίς το δέρμα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">2 τρίχρωμες πιπεριές</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κρεμμύδι μεγάλο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">10-12 ντοματίνια τσέρι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">χυμός από 1 λεμόνι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">2 κουτ. σούπας μάραθος</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">αλάτι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">πιπέρι</span></li>
</ul>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title"><br />Εκτέλεση</div>
<div>
<p>Βάζουµε όλα τα υλικά της µαρινάτας σε µπολ και τα ανακατεύουµε. </p>
<p>Κόβουµε το φιλέτο ξιφία σε µέγεθος µπουκιάς. Το αραδιάζουµε σε ρηχό σκεύος και περιχύνουµε µε τη µαρινάτα. Σκεπάζουµε το σκεύος και το αφήνουµε για 30΄ στο ψυγείο. </p>
<p>Στο µεταξύ, καθαρίζουµε τα λαχανικά και τα κόβουµε σε µεγάλα καρέ (για σουβλάκι). Τα ντοµατίνια τα αφήνουµε ολόκληρα. Στήνουµε τα σουβλάκια ξεκινώντας µε λαχανικά. Εναλλάξ βάζουµε λαχανικά και ψάρι. Τελειώνουµε πάλι µε λαχανικά. Αλείφουµε όλα τα σουβλάκια µε τη µαρινάτα. Τα αραδιάζουµε σε σχάρα µέσα σε ταψάκι. </p>
<p>Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200οC για 15΄-20΄. Κατά διαστήµατα τα γυρίζουµε για να ψηθούν σωστά γύρω γύρω. Ο πιο ωραίος τρόπος είναι να ψήσουµε τα σουβλάκια στη σχάρα, στα κάρβουνα.</p>
<p> </p>
<p>Για 4 μερίδες</p>
<p>Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά</p>
<p>Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.mamapeinao.gr">www.mamapeinao.gr</a> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα