Ριζοκροκέτες γεμιστές με κιμά και μοτσαρέλα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6- άτομα</em><br /><br />1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη<br />1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο<br />60 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο<br />2 κουταλιές τοματοπελτές<br />2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)<br />3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα<br />20 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού<br />1 κούπα ελαιόλαδο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα μειώνετε την εστία στο χαμηλό.<br />Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια εστία. Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.<br /><br />Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ρύζι. μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.<br />Προσθέστε 1/3 της κούπας ζωμό στο μείγμα του ρυζιού. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί.<br />Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο ζωμό, προσθέτοντας 1/3 φλιτζάνι κάθε φορά μέχρι  έως ότου όλο το υγρό έχει απορροφηθεί και το ρύζι μαλακώσει και έχει κρεμώδη υφή.<br /><br />Μεταφέρετε το σε ένα ταψί με 3 εκ. βάθος, 20 x 30 εκ διαστάσεις και καταψύξτε για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει.<br />Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.<br /><br />Προσθέστε κιμά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σπάσει ο κιμάς για 5 έως 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τον τοματοπελτέ. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από την εστία και αφήστε το να κρυώσει.<br /><br />Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C στις αντιστάσεις ή 180 ° C στο αερόθερμο. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί.<br />Ρίχνετε την φρυγανιά ένα μεγάλο πιάτο.<br />Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας νερό.<br /><br />Με καθαρά και βρεγμένα χέρια πλάθετε το μείγμα ριζότο σε μπάλα και μετά πατικώνετε με την παλάμη σας το μείγμα ρυζιού. Στη συνέχεια γεμίζετε με 1 κουταλιά γλυκού με το μείγμα κιμά και από έναν κύβο μοτσαρέλα. Στη συνέχεια κλείνετε το μείγμα σε μπαλάκι και σχηματίστε έναν κώνο με τα δάχτυλά σας.<br /><br />Επαναλάβετε με το υπόλοιπο ριζότο, κιμά και τυρί για να κάνει 8 μπάλες και πλάθετε σε κώνους.<br />Βουτήξτε έναν – έναν κώνο πρώτα στο αυγό μετά στη φρυγανιά και τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες ριζοκροκέτες. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.<br />Ψεκάστε τις ριζοκροκέτες με λάδι. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα