Σούπα βελουτέ παρμαντιέ

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />500 γραμμάρια πατάτες<br />1 ρίζα σέλινο<br />1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος<br />2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί<br />1 κιλό  ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό<br />1 χούφτα παρμεζάνα<br />αλάτι, πιπέρι<br />3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />3 κουταλιές της σούπας ζωικό βούτυρο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.<br />Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες.<br /><br />Αφού έχουν σοταριστεί καλά βάζουμε και το σέλινο. Κατόπιν σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει.<br />Αφού βράσει περνάμε την σούπα σιγά –  σιγά από το μπλέντερ ή την χτυπάμε με μπιμερ για να πολτοποιηθεί.<br /><br />Έπειτα την ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τραβάμε από τη φωτιά.<br />Κατόπιν βάζουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα