Ρόκα: «Δεν έχω ξαναδεί γκολ στην πρώτη φάση»

Ο Χοσέ Ρόκα παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος κατά τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο τόνισε ότι το γρήγορο γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ.

 

Ο τεχνικός του Πανθρακικού δήλωσε:

«Σήμερα ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Παναθηναϊκός. Εντός έδρας ήξερα ότι κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα και το έκανε και γνώριζα ότι αν πιάσει την απόδοση που μπορεί εντός έδρας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Προσπάθησα να κατεβάσω τους ποδοσφαιριστές μου χωρίς να σκέφτονται τα δυο εντός έδρας παιχνίδια.  Από την πρώτη φάση δεν μπορείς να δεχτείς γκολ, ήταν μεγάλο βάρος για εμάς. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες με τον Ντιγκινί στη συνέχεια και δεν πετύχαμε εκεί κάποιο τέρμα και εντός έδρας και κόντρα στον Παναθηναϊκός αν δεν πετύχεις το γκολ μπορεί να την πάθεις όπως την πάθαμε εμείς. Μετά το 2-0 σκεφτήκαμε να φρεσκάρουμε κάποιους παίκτες και να τους προφυλάξουμε για το ματς της Τετάρτης».

 

Ο Πανθρακικός έχει αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο;

«Νομίζω πως ναι. Όταν εγώ ετοιμάζω το παιχνίδι και δείχνω το βίντεο στους παίκτες με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα έχει πολλά πράγματα θετικά. Μερικές φορές απλά δεν βρίσκεται στην μέρα του. Αυτό είναι ίσως το βάρος για να χτυπήσεις το πρωτάθλημα. Μερικές μέρες μπορεί να μην βρει τα πατήματα. Σήμερα τα βρήκαν από τα πρώτα λεπτά. Πρώτη φορά που το έζησα να τρώω ένα τόσο γρήγορο γκολ και σαν παίκτης και σαν προπονητής».

 

Τι μπορεί να φταίει για το γρήγορο γκολ;

«Δεν το έχω ξαναδεί στην πρώτη φάση. Η ομάδα μου είναι μια ομάδα που πρεσάρει, μια ομάδα με “τσαμπουκά”, πως έγινε αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε και πάμε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης».

 

Πως βλέπετε την επιστροφή του Ρομέου;

«Ήταν συνέχεια στο μυαλό μου να του δώσουμε περισσότερο χρόνο να παίξει. Στα δυο τελευταία παιχνίδια ήταν επικίνδυνο για αυτόν να παίξει. Σιγά-σιγά θα παίρνει συμμετοχές και νομίζω θα μας βοηθήσει και νομίζω ότι θα τον κερδίσουμε τον Ρομέου».

 

Θεωρείτε ότι τα δυο παιχνίδια που έρχονται είναι τελικοί;

«Έχουμε 22 παιχνίδια, και είναι και δεν είναι τελικοί. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να πας και να κερδίσεις από το μυαλό μου δεν περνάει να πάμε σε ένα ματς και να πούμε σήμερα μπορούμε και να μην κερδίσουμε. Τώρα βέβαια χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Χάσαμε δυο βαθμούς στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και δεν ξέρω αυτό πως έγινε τώρα πρέπει να μας τους δώσει κάπως».

Σχετικά άρθρα