Αποκλείστηκε πρόωρα η Βουγιούκα

Πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε η Βάσω Βουγιούκα στο Γκραν πρι της Νέας Υόρκης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε στη φάση των 32 από την Γισού Γιουν (Κορέα) με 15-10. Στους 64 είχε αποκλείσει με σχετική ευκολία την Πολωνέζα Βατόρ με 15-5.  Η Βουγιούκα τερμάτισε στην 18η θέση και πήρε 6 βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην ίδια διοργάνωση τελικά δεν αγωνίστηκε η Χριστίνα Αγγελακοπούλου, καθώς στάθηκε άτυχη. Υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει.

 

Στο Αϊσλίγκεν/ Γερμανία διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης Εφήβων – Νεανίδων όπου η Μαρία Χούρι  έφτασε μία ανάσα από τα μετάλλια, αλλά αποκλείστηκε στην 8αδα. Στον προημιτελικό γνώρισε την ήττα με 15-3 από την ανώτερη Νικιτίνα (Ρωσία). Από εκεί και πέρα η Αθηνά – Ελένη Ψωφάκη τερμάτισε στην 67η θέση και η Μαρία – Λάουρα Κριζέτιγκ στην 116η θέση σε σύνολο 200 αθλητριών.  Στους άντρες την καλύτερη πορεία έκανε ο Βαγγέλης Καλομοίρης. Ο αθλητής της ΑΕΚ τερμάτισε 21ος κι έχασε στους 32 πολύ δύσκολα από τον Αμερικάνο Γκριν με 15-11. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ο Βασίλης Κακαριάρης τερμάτισε 82ος, ο Γιώργος Πάγκαλος 102, ο Γιάννης Μαύρος 106ος, Ο Ιάσονας Κοντοχρήστος 112ος, ο Κωνσταντίνος Κυρτσιάς 124ος και ο Επαμεινώνδας Χατζόπουλος 134 σε σύνολο 214 αθλητών.

 

Στη Λυών/ Γαλλία διεξήχθη το κύπελλο κόσμου Νέων στο ξίφος Ασκήσεως. Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου τερμάτισε στην 34η θέση σε σύνολο 89 αθλητριών. Η διεθνής αθλήτρια έχασε στους 64 πολύ δύσκολο από την Γαλλίδα Ντουσερνέ με 12-11.

Στο Κοτσαέλι/ Τουρκία διεξήχθη το τουρνουά satellite στο ξίφος Ασκήσεως Ανδρών. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Ιορδάνης Ηλιάδης, ο οποίος τερμάτισε στην 15η θέση σε σύνολο 39 αθλητών. Στην 16αδα ηττήθηκε από τον Αυστριακό Τόμπιας με 15-10.

Στην Κοπεγχάγη/Δανία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας Εφήβων Νεανίδων ο Αστέριος Τσώκας/ΟΞ Φλώρινας κατέλαβε την 22η θέση σε 182 αθλητές καθώς έχασε στο ταμπλό των 32 από τον Ρώσο Μπελιάνοβ 14-13. Στους ίδιους αγώνες η Ζωή Μοσχοπούλου κατέλαβε την 57η θέση σε 122 αθλήτριες.

Στην Τεράσα/Ισπανία ο αθλητής του Οδυσσέα Χαλανδρίου Γεώργιος Γεμενετζής κατετάγη 65ος (94 αθλητές) στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U- 23 στο ξίφος ασκήσεως. 

 

Κυπελλούχοι οι Στάντσιος και Χαλδαίου!

 

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων. Οι αγώνες που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου και φυσικά οι πολλές συμμετοχές έδειξαν ότι το μέλλον της Ξιφασκίας είναι ιδιαίτερα ευοίωνο! Συνολικά 350 αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στο Κύπελλο κι έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι η ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη.

 

Στο Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων το χρυσό μετάλλιο φόρεσε στο στήθος ο Βασίλης Στάντσιος (ΑΟΟ). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε του Ραφαήλ Σούλιου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-6. Την Τρίτη θέση κατέκτησαν οι Δημήτρης Κίβαρης (ΑΟΟ) και Στέλιος Χριστόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού). Συνολικά στην κατηγορία αγωνίστηκαν 73 αθλητές.

 

Στο Ξίφος ασκήσεως Νεανίδων Η Μαρία-Ελένη Χαλδαίου (ΑΟΞ Αιγάλεω) ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε της Ευαγγελίας Χαΐτογλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-11. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Μαρία Μαρκαντωνάκη(Αθλητική Λέσχη Χανίων) και Βασιλική Χατζή (ΠΓΣ). Στην κατηγορία συμμετείχαν 61 αθλήτριες.

 

Σχετικά άρθρα