Μαρκόπουλος: «Να μην την αφήσουμε να τρέξει»

«Να μην αφήσουμε την Μπούντουσνοστ να τρέξει», είναι η εντολή του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητή του ΠΑΟΚ, για την αυριανή (17/12, 7.45 μ.μ.) αναμέτρηση κόντρα στην Μπούντουσνοστ στην Ποντγκόριτσα για την 10η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Eurocup.
O «Δικέφαλος» θέλει την νίκη και ήττα της Καρσίγιακα στην Σμύρνη από την Λοκομοτίβ Κουμπάν για να τερματίσει στην δεύτερη θέση του ομίλου του και ο Μαρκόπουλος επισήμανε τις δυσκολίες του αυριανού αγώνα: «Η Μουντούτσνοστ είναι μία πολύ καλή ομάδα, με γεμάτο ρόστερ και δύναμη κοντά, αλλά και μακριά στο καλάθι. Μας περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπουντούτσνοστ είναι ήδη στην επόμενη φάση του Eurocup, έχει την καλύτερη επίθεση στον όμιλό μας, ενώ είναι εντυπωσιακή και η παρουσία της στην Αδριατική Λίγκα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και προσοχή το παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, να μην τρέξει, να είμαστε ανταγωνιστικοί με την παρουσία μας και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
«Στόχος μας πάντα όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι η νίκη κι αυτό ισχύει και για τον αγώνα στο Μαυροβούνιο», τόνισε ο κόουτς του ΠΑΟΚ και παρατήρησε: «Θέλουμε να κλείσουμε με όμορφο τρόπο τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια για το 2014 και σιγά σιγά να ετοιμαστούμε για μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πορεία στη διοργάνωση, τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου».
«Είναι θετικό για την ομάδα μας το γεγονός ότι έχουμε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι με την Μουντούτσνοστ», σημείωσε ο Θωμάς Κώτας, ο 18χρόνος σέντερ του «Δικέφαλου» και εξήγησε: «Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη κι αυτό θα κάνουμε και σε αυτό τον αγώνα, από την στιγμή μάλιστα που γνωρίζουμε ότι έχουμε ελπίδες και για την 2η θέση του ομίλου. Η Μπουντούτσνοστ είναι πολύ καλή ομάδα, μπορεί να την κερδίσαμε με διαφορά 20 πόντων στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτός θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Έχει προκριθεί και ο αντίπαλός μας και προφανώς θα παίξει χωρίς άγχος και στην έδρα του είναι πάντα πολύ ισχυρός. Η ομάδα μου το γνωρίζει και από πέρσι».
«Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, σύμφωνα με αυτά που μας έχουν προετοιμάσει οι προπονητές μας και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε από αυτό το παιχνίδι», δήλωσε, επίσης, ο Κώτας. 

Σχετικά άρθρα