Κοτόπουλο με μανιτάρια και γλυκό κρασί

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Σ</span>υνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια</li>
<li>70 ml ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη</li>
<li>250 γρ. φρέσκα μικρά άσπρα μανιτάρια, κομμένα στη μέση</li>
<li>150 ml κόκκινο, γλυκό κρασί</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ξίδι</li>
<li>3 – 4 κόκκοι μπαχάρι, χοντροσπασμένοι</li>
<li>1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού ή 1 κουτ. γλυκού ξερό</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά το σκεύος, βάζουμε το μισό λάδι, το κοτόπουλο και το μπαχάρι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από την πλευρά που ακουμπά στο σκεύος και στη συνέχεια ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει και από τις άλλες μεριές. Βγάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο σκεύος τα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 – 6 λεπτά. Ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να απορροφήσει τυχόν υγρά και να ροδίσει και αυτή. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά σαν σάλτσα και να γίνει το κοτόπουλο – λογικά δεν θέλει πάνω από 4 – 5 λεπτά. Χρειάζεται προσοχή για να μη μας στεγνώσει. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας ή λευκό πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι </span></span>Ένα Cabernet Sauvignon με Aγιωργίτικο.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα