Σαλάτα με φινόκιο, μανταρίνι και σπόρους ροδιού

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />50 γραμμάρια ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα<br />1 κουταλιά σπόρους μάραθου<br />5 φύλλα μέντας<br />χυμό 2 λεμονιών<br />2 μανταρίνια καθαρισμένα <br />1/2 κούπα σπόρους ροδιού<br />ελαιόλαδο<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο<br />2 μέτρια φινόκιο κομμένα σε λεπτές λωρίδες</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα τηγάνι καβουρδίστε την αμυγδαλόψιχα μαζί με τα σπόρια του μάραθου και μετά τα ρίχνετε σε ένα μπολ και κοπανίστε τα όλα μαζί με ένα κουτάλι.<br />Στη συνέχεια πλένετε τα φύλλα μέντας, σκουπίστε τα, ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα στο μπολ.<br /><br />Προσθέστε το χυμό λεμονιού, 4 κουταλιές λάδι, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο.<br />Πλένετε τα λαχανικά και στραγγίστε τα. Ξύστε τα καρότα και κόψτε τις 2 άκρες.<br /><br />Αφαιρέστε τα φύλλα απ' τα ματσάκια του σέλινου και έπειτα αφαιρέστε τις ίνες.<br />Καθαρίστε τα φινόκιο και κόψτε όλα τα λαχανικά μ' ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο και ρίξτε τα σ' ένα μπολ.  Προσθέστε τους σπόρους ροδιού μαζί με τα καθαρισμένα μανταρίνια και ανακατεύετε.<br />Περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε τη στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα