Αρνάκι φρικασέ με αρακά!

<div>Υλικά</div>
<div>¼ φλ ελαιόλαδο</div>
<div>2 κιλά αρνίσιο μπούτι σε κομμάτια 2 3 εκ</div>
<div>2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</div>
<div>4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα</div>
<div>1 φλ κρασί λευκό</div>
<div>8 αγκινάρες</div>
<div>1 ½ φλ αρακά</div>
<div>2 αυγά</div>
<div>1 φλ παρμεζάνα</div>
<div>1 φλ μαϊντανό</div>
<div>Χυμό από 1 λεμόνι</div>
<div>Αλάτι πιπέρι</div>
<div> </div>
<div class="separator"> </div>
<div> </div>
<div> </div>
<div>Σε κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο μαζί με τα κομμάτια αρνί και τα σοτάρω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές. Μεταφέρουμε σε πιάτο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με προσοχή να μην μαυρισουν μόνο να καραμελωσουν. Ρίχνουμε ξανά τα κομμάτια αρνιού ½ φλ του κρασιού, αλάτι πιπέρι  χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω μέχρι το κρέας να γίνει. Στην συνέχεια προσθέτω υπόλοιπο κρασί, αγκινάρες τον αρακά το υπόλοιπο κρασί και 1 φλ νερό και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να γίνουν και τα λαχανικά. Αφού γίνουν τα λαχανικά τα μεταφέρω όλα μαζί και το κρέας σε πιατέλα και  ετοιμάζομαι να κάνω την σάλτσα. Αφήνω την κατσαρόλα με τους χυμούς να σιγοβράζει και χτυπώ τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και στην πορεια ρίχνω και την παρμεζάνα. Παίρνω κουταλιές από την κατσαρόλα και ρίχνω στο μείγμα αυγού ανακατεύοντας για να εξισοροπηθουν τα υλικά. Ρίχνω το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ξαναζεσταίνω την σάλτσα. Σερβίρω το κρέας μαζι με τα λαχανικά από πάνω την σάλτσα και πασπαλίζω με μαϊντανό.</div>
<div> </div>
<div>http://wabini.blogspot.gr</div>

Σχετικά άρθρα