Πρωτότυπη βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη βασιλόπιτα</span><br />250 γραμμάρια ζάχαρη<br />½ φλιτζάνι γάλα<br />250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του<br />1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα<br />1 φλιτζάνι σταφίδα Σουλτανίνα<br />1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (φρέσκους ή αποξεραμένους)<br />1 κούπα κονιάκ<br />125 γραμμάρια βούτυρο<br />2 αυγά<br />1 βανίλια σε σκόνη<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο<br />1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την επικάλυψη</span><br />100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά<br /> 300 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη βασιλόπιτα</span></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.</p>
<p>Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με τους χουρμάδες ψιλοκομμένος και τα μουλιάζουμε μαζί με το κονιάκ.<br />Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.<br />Αρχικά ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 15 – 20 λεπτά.<br /> <br />Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.<br />Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, το μείγμα σταφίδας με χουρμάδες, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.<br /> <br />Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.<br />Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λόγο βούτυρο ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.<br />Βάζουμε τη βασιλόπιτα να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά.<br /> <br />Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.<br />Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την επικάλυψη</span><br />Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.<br />Τη μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.<br /><br />Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι για 2 -3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.<br />Καλύπτουμε τη βασιλόπιτα με την επικάλυψη μας και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα