Με από μηχανής Θεό τον Άντερσον!

Με γκολ-φάουλ του Τζέιμς Άντερσον 2.5 δεύτερα πριν από το τέλος η Ζαλγκίρις νίκησε με 80-79 τη Ντιναμό Σάσαρι και πανηγύρισε στο νήμα την πρόκρισή της στο top-16!

Από το ημίχρονο της αναμέτρησης με την Σάσαρι όλοι στη Ζάλγκιρις γνώριζαν ότι μόνο με νίκη θα περάσουν στην επόμενη φάση. Παρ’ όλα αυτά η νίκη της Νίζνι δεν τους θορύβησε οσο θα έπρεπε, ταυτόχρονα η Σάσαρι δεν ήταν τόσο …αδιάφορη όσο υποδεικνύει η βαθμολογική της θέση, έτσι οι Λιθουανοί έζησαν το απόλυτο θρίλερ.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έχαναν με δύο πόντους από τους πεισματάρηδες Ιταλούς και χρειάστηκε η δράση του απο μηχανής Θεού. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Τζέιμς Άντερσον με εκπληκτικό καλάθι και φάουλ σε οφ μπάλανς σουτ που επιχείρησε. Η μπάλα κατέληξε μέσα και οι Λιθυοανοί το πανηγύρισαν σαν να κατέκτησαν την Ευρωλίγκα. Ο Άντερσον ευστόχησε και στην συμπληρωματική βολή, ενώ το μακρινό σουτ των Ιταλών κατέληξε εκτός καλαθιού στην πρόχειρη επίθεση των 2.5 δευτερολέπτων που απέμεναν.

Η Ζαλγκίρις με μεγάλη δόση άγχους προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αφήνοντας οριστικά εκτός την Ούνικς η οποία “αυτοκτόνησε” χάνοντας από τη Νίζνι.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-37, 62-60, 80-79

Ζαλγκίρις (Κραπίκας): Τσέρι, Λεκαβίτσιους 10 (2), Γκουντάιτις 3, Καρινιάουσκας 4, Σονγκάιλα 13, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 9, Γιαφτόκας 8, Μιλάκνις 5 (1), Άντερσον 26 (5), Ουλανόβας 2.

Σάσαρι (Σακέτι): Λόγκαν 11 (3), Σόσα 10 (1), Φορμέντι 5 (1), Ντεβέκι 3, Λαβάλ 8, Κέσα 14 (3), Ντάισον 7, Σακέτι 5 (1), Μποντζ 8, Βανούτσο, Τόντιτς 8 (1).

Σχετικά άρθρα