Συναρπαστικό φινάλε με νικητή τον Παναθηναϊκό

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη και συγκλονιστικό φινάλε, ένα ντέρμπι που διαφήμισε το ελληνικό πόλο, έγινε στο Ιλίσιο κολυμβητήριο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό Πειραιά στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Μεγάλος νικητής ήταν τελικά ο Παναθηναϊκός με 11-10, αποτέλεσμα που τον φέρνει μόνο 2ο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, τρεις βαθμούς πίσω από τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό (τον μοναδικό από τον οποίο έχει ηττηθεί φέτος). Οι πράσινοι αποθεώθηκαν από τους πολυάριθμους οπαδούς τους που κατέκλυσαν τις εξέδρες του κολυμβητηρίου.

Ο Εθνικός ξεκίνησε προηγήθηκε με 4-1 (το πρώτο οκτάλεπτο έληξε 4-2 υπέρ των κυανολεύκων του Πειραιά). Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και βρέθηκε να προηγείται με 7-6 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Ο Εθνικός ξαναπέρασε μπροστά με 9-8 στο τέλος της τρίτης, αλλά οι πράσινοι στη συνέχεια ισοφάρισαν και προηγήθηκαν 10-9 (με τον Θεοδωρόπουλο 2.55 πριν από το φινάλε). Ο Βουλγαράκης ισοφάρισε για τον Εθνικό, 1.30 πριν από το τέλος, ενώ ο Γιώργος Αφρουδάκης (ΦΩΤΟ) πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους πράσινους στα 42 δευτερόλεπτα πριν από την κόρνα της λήξης.

Παναθηναϊκός – Εθνικός Πειραιά 11-10

Οκτάλεπτα: 2-4, 4-2, 2-3, 3-1

Σχετικά άρθρα