Αφεντικό της Κρήτης ο Πλατανιάς

Σημαντική νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ πήρε ο Πλατανιάς στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το γκολ της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου πέτυχε στο 84΄ ο Τετέ.

Α’ Ημίχρονο

Ο Πλατανιάς έδειξε από νωρίς ότι δεν θέλει να επιτρέψει στον ΟΦΗ να πάρει την πρωτοβουλία στο ματς και φρόντισε κυρίως με κατοχή και ανάπτυξη από τα άκρα να κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Στο 11′ ο Μπανανά έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Λόρια.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα και για αρκετά λεπτά είχε ισορροπήσει του παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο

Ο Πλατανιάς όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε ψηλά την άμυνα του ΟΦΗ. Στο 48′ μάλιστα η ομάδα των Χανίων έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τετέ να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να σταματά για ακόμη μια φορά στο δεξί δοκάρι του Λόρια.

Τα λεπτά κύλησαν χωρίς να υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση στον αγώνα. Στο 75′ ο ΟΦΗ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, όταν ο Μπανανά γύρισε με δύναμη την μπάλα στον Ολίμπα και αυτός πρόλαβε να διώξει με τα πόδια πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι δύσκολο το ματς θα έφευγε από την ισοπαλία, ο Πλατανιάς κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Τετέ να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Λόρια μετά από κεφαλιά του Μπανανά και σκοράροντας με κοντινό πλασέ.

Έτσι κρίθηκε

Μια στιγμή ολιγωρίας στάθηκε αρκετή για τον ΟΦΗ προκειμένου να την εκμεταλλευτεί ο Πλατανιάς και να σκοράρει. Το ματς στην ουσία κρίθηκε από το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να παραμείνουν μέχρι το τέλος συγκεντρωμένοι.

Η σφυρίχτρα

Δεν είχε να διαχειριστεί δύσκολες φάσεις ο Τριτσώνης και ως εκ τούτου η διαιτησία του πέρασε απαρατήρητη.

Παίκτης από “χρυσάφι”

Ο Τετέ δημιούργησε κινδύνους στην εστία του ΟΦΗ και κατάφερε σε μία από τις φάσεις που πρωταγωνίστησε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και να χριστεί σκόρερ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα (23’ Μαχαμάτ), Τζίλβαν, Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (78’ Μενδρινός), Τόρες (65’ Ναζλίδης) .

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Αντελέγιε, Μπανούσης (86’ Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Φερνάντεθ (83’ Μαραθιανός), Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος

Σχετικά άρθρα