Τρίτωσε το καλό για την ελληνική Ξιφασκία

Το δρόμο που χάραξαν οι Νίκος Κοντοχριστόπουλος και Γιώργος Τσουρούτας ακολούθησε η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία σήμερα πήρε ένα από τα 4 εισιτήρια στο ξίφος Ασκήσεως γυναικών που οδηγούν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

 

Η διεθνής αθλήτρια στους προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν στη Βουδαπέστη, βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και με 3 νίκες και μία ήττα στον όμιλο πέρασε στην 8αδα, όπου αντιμετώπισε την Φιλανδέζα Ενράιτ. Η Κοντοχριστοπούλου έδειξε, πάνω στην πίστα, ότι ήθελε πολύ την πρόκριση και επιβλήθηκε με 15-8. Με αυτή τη νίκη πήρε το εισιτήριο για το Μπακού, καθώς από κάθε όπλο προκρίνονταν 4 αθλητές και γι αυτό δεν πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί.

 

Αντίθετα ο Γιώργος Αμπάλοβ στο ξίφος μονομαχίας δεν κατάφερε να περάσει τον όμιλο. Πέτυχε μόλις μια νίκη και δεν έφτασε στο ματς πρόκρισης.

 

Πλέον η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4 αθλητές στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς εκτός από την Κοντοχριστοπούλου, έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο και οι Βάσω Βουγιούκα, Γιώργος Τσουρούτας και Νίκος Κοντοχριστόπουλος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βουδαπέστη βρίσκονται επίσης και οι: Χάρης Τσολάκης (αρχηγός αποστολής και προπονητής στο ξίφος μονομαχίας), Γκάμπριελ Ντούτσια (προπονητής στη σπάθη) και Έλλη Τσολακίδου (προπονήτρια στο Ξίφος Ασκήσεως)

Σχετικά άρθρα