Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλει ο Ολυμπιακός

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός καταγγέλει κλίμα τρομοκρατίας μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ερυθρόλευκων:

«Η ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σήμερα μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού ταυτόχρονα με βωμολοχίες κατά συρροή από οπαδούς, απέναντι στους παίκτες και στις οικογένειες τους, που τους τα «ψιθύριζαν» όταν πλησίαζαν στις γραμμές, μιας και οι οπαδοί του ΠΑΟ, ήταν με το ένα πόδι στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα τα παραπάνω έγιναν με την ανοχή των διαιτητών του αγώνα (Γεροθόδωρος και Μυλωνάκης), του γυμνασίαρχου κ. Βασιλειάδη αλλά και του αστυνομικού διευθυντή που είχε αναλάβει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Για ακόμα μια φορά είδαμε να κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι… “Γνωστοί άγνωστοι” οπαδοί του ΠΑΟ οι οποίοι υπό την απειλή της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο (την οποία τελικά πραγματοποίησαν) κατάφεραν να αλλάξουν την απόφαση των διαιτητών στο 23-22 του τρίτου σετ. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που ξαφνικά η καρέκλα του Γεροθόδωρου κουνιέται (από οπαδούς του ΠΑΟ εντός αγωνιστικού χώρου) και ο διαιτητής έντρομος προσπαθεί να κατέβει, την ώρα που τον λούζει ένα “ιπτάμενο” αναψυκτικό.

Τα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν κατά των αθλητών του Ολυμπιακού ήταν δεκάδες,

Οι παίκτες, εκτός από τις προσωπικές ύβρεις, έγιναν δέκτες αντικειμένων, παρενοχλήσεων με λέιζερ αλλά και βροχής από φτυσίματα από τους οπαδούς του ΠΑΟ, οι οποίοι πολλές φορές απείχαν μόλις κάτι εκατοστά μακριά τους.

Μετά την λήξη του αγώνα η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπου δεν υπήρχε καμία αστυνομική δύναμη για την προστασία της ομάδας μας, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους οπαδούς, που παρελάσανε ανενόχλητοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να κινηθούν απειλητικά εναντίων της αποστολής του Ολυμπιακού και να εκσφενδονίσουν αντικείμενα εναντίων της.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα βλέπουμε πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο είναι άκρως ακατάλληλο για την διεξαγωγή τέτοιων αγώνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που όλα αυτά γίνονται στο συγκεκριμένο γήπεδο, υπό την ανοχή διαιτητών, γυμνασίαρχων και αστυνομικών διευθυντών και τελικά παραμένουν ατιμώρητα, την ίδια ώρα που… η ομάδα μας έχει τιμωρηθεί στο ίδιο γήπεδο, πριν από 2 χρόνια, με εκκένωση γηπέδου από τους 150
φιλάθλους του, για την ρίψη τσίχλας (..!), την ίδια ώρα που… δεν επιτρέπουν στον Ολυμπιακό, να χρησιμοποιήσει την κάτω κερκίδα(ξύλινη) στο Ρέντη,
επειδή εφάπτεται με τον αγωνιστικό χώρο!!!

Το αίσθημα της μη ισονομίας στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι διάχυτο μιας και για τα ίδια περιστατικά αν είχαν λάβει χώρα στο Ρέντη, θα είχε εξαντληθεί η αυστηρότητα των αρχών και της νομοθεσίας, απέναντι στον σύλλογο!»

Σχετικά άρθρα