Χιώτικη τάρτα με μαστέλο και ξύσμα μανταρινιού

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Μ</span>ια ιδιαίτερη τάρτα που θα εντυπωσιάσει τους συνδαιτυμόνες σας. </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 έτοιμο φύλλο κουρού</li>
<li>500 γρ. φρέσκο ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο</li>
<li>500 γρ. μαστέλο Χίου (μαστιχωτό τυρί από γίδινο γάλα), τριμμένο</li>
<li>200 ml κρέμα γάλακτος</li>
<li>2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών</li>
<li>το ξύσμα από 2 μανταρίνια, ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα, καλά κοπανισμένη (αν δεν μας αρέσει, αρωματίζουμε την τάρτα με ρίγανη ή θυμάρι)</li>
<li>40 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το λάδωμα της ταρτιέρας</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> για 1 ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 28 εκ.</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> περίπου 45'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη καλύπτοντας πυθμένα και τοιχώματα, και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο. Την προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 15 λεπτά).</p>
<p> </p>
<p>Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με τη ράχη ενός κουταλιού και την ψήνουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια. </p>
</div>

Σχετικά άρθρα