«Αλλοιώνει και δηλώσεις …στα χαρτιά ο Ολυμπιακός»

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στους ισχυρισμούς περί τρομοκρατίας του Ολυμπιακού, εξέδωσε ο Παναθηναϊκός και ο χαρτοπόλεμος μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίζεται…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η διοίκηση του Ολυμπιακού εξέδωσε μεταμεσονύκτια ανακοίνωση για να σχολιάσει κάτι που, γενικότερα, της είναι άγνωστο: Ένα γεμάτο γήπεδο!

Το πρώτο που μας έκανε εντύπωση σε αυτή την ανακοίνωση ήταν η ώρα που εκδόθηκε. Τους έκανε κιόλας αυτή η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και των παλικαριών του Παναθηναϊκού να χάσουν τον ύπνο τους;

Κανονικά, στα μυθεύματα και τις φαντασιοπληξίες αυτής της ανακοίνωσης θα αρκούσαν ως απάντηση οι δηλώσεις του προπονητή και του κορυφαίου παίκτη του Ολυμπιακού. Και οι δυο εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Κυψέλης. Πού να φαντάζονταν ότι λίγο αργότερα η διοίκηση του συλλόγου τους θα έκανε λόγο για… “κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού”!

Προφανώς, αποτέλεσμα “τρομοκρατίας και εκφοβισμού” (όχι από εμάς βέβαια) ήταν η διευκρινιστική γραπτή δήλωση που εκδόθηκε με υπογραφή του προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν εκπλησσόμαστε που η ομάδα η οποία σε όλα τα αθλήματα προσπαθεί αγώνες που κρίθηκαν στο γήπεδο να τους κερδίσει στα χαρτιά, τώρα επιχειρεί ακόμα και δηλώσεις ανθρώπων της να τις αλλοιώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: στα χαρτιά.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους να δουν το βίντεο των αυθεντικών δηλώσεων του κ. Δημήτρη Καζάζη και μετά να διαβάσουν τη δήθεν διευκρινιστική δήλωση -αν μη τι άλλο θα γελάσουν πολύ και στις μέρες μας το γέλιο είναι πολύτιμο…

Ο άνθρωπος μιλάει εξ αρχής για φανταστική ατμόσφαιρα και αργότερα επανέρχεται στο θέμα και λέει ότι ήταν πολύ ωραία και μακάρι τα γήπεδα να είναι πάντα έτσι γεμάτα. Από το ύφος του είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση όλα αυτά να τα λέει ειρωνικά, όπως δήθεν διευκρινίστηκε αργότερα. Το πιο αστείο στη “διευκρίνιση”, όμως, είναι το σημείο που αναφέρει ότι οι αρχικές δηλώσεις έγιναν υπό τις απειλές 250 ατόμων -δυστυχώς για τους ευφάνταστους συντάκτες, στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι οι δηλώσεις έγιναν σε άδειο γήπεδο, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος τριγύρω!

Δεν συνεχίζουμε περισσότερο την αντιπαραβολή φαντασίας και πραγματικότητας γιατί δεν θέλουμε να φέρουμε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση έναν σοβαρό κατά τ´ άλλα επαγγελματία, κι ας εργάζεται σε αντίπαλο σωματείο.

Μας κάνει εντύπωση, όμως, πώς διέφυγαν από τους ειδικούς των διευκρινίσεων οι δηλώσεις του Ντιάτσκοφ. Ίσως να γλύτωσαν επειδή έγιναν στα αγγλικά. Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι ο κορυφαίος παίκτης τους όχι μόνο δεν κατήγγειλε τα ανύπαρκτα γεγονότα που οι ίδιοι επινόησαν, αλλά μίλησε με θαυμασμό για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, τον χαρακτήρισε 7ο παίχτη και ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας του να τον μιμηθεί (εδώ ατύχησε…).

Όπως είναι σαφές από τα παραπάνω, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με ένα προς ένα τα φανταστικά γεγονότα που αναφέρονται στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Όταν είναι προχωρημένη η ώρα που γράφεται ένα κείμενο, επόμενο είναι να οργιάζει η φαντασία… Ευτυχώς, το παιχνίδι το έδειξε η τηλεόραση και οι φίλαθλοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι κανείς δεν πείραξε την αποστολή του Ολυμπιακού. Ακόμα και όταν μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ ο κόσμος αποχωρούσε ήσυχα κάποιος τους έβαλε να φωνάξουν «ο-λυ-μπι-α-κός» για να ανάψουν τα αίματα, απλώς αποδοκιμάστηκαν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι μόνοι που βρίσκονταν μπροστά από τις κερκίδες ήταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που διασφάλιζαν ότι δεν θα πειραχτεί κανείς αντίπαλος. Και φυσικά, την καρέκλα του διαιτητή την κούνησε παίχτης του Ολυμπιακού. Αυτά τα είδαν όλοι, γι’ αυτό και αδιαφορούμε για τα ψέματα της διοίκησης του Ολυμπιακού και κρατάμε τις ευχαριστίες των ανθρώπων του που ήταν στο γήπεδο.

Για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας όμως, μας στεναχωρεί πράγματι το γεγονός ότι για μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκε ένα προσωπικό σύνθημα εναντίον αντιπάλου αθλητή. Όσο και αν ο συγκεκριμένος προκάλεσε με τη συμπεριφορά του και φέτος, το σύνθημα αυτό ήταν λάθος και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας τέτοια συνθήματα να μην ακούγονται στο γήπεδό μας.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρουμε αν είναι περισσότερο κωμικό ή θλιβερό το γεγονός ότι η ομάδα που σε άλλα αθλήματα έστησε τη “Ριζούπολη”, αλλά και εγκληματικές επιθέσεις εναντίον παικτών του Παναθηναϊκού σε αγώνες στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ, χτες έβγαλε ανακοίνωση που μιλάει για “τρομοκρατία” σε παιχνίδι που έπεσαν στο γήπεδο δυο άδεια πλαστικά μπουκάλια και όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε…

Κι επειδή την ανακοίνωση δεν την έβγαλαν μόνο για να μας διασκεδάσουν αλλά και επειδή προφανώς μετά τον Τάφο του Ινδού τρέμουν και έχουν βάλει στο μάτι και το κλειστό της Κυψέλης, ένα έχουμε να τους πούμε: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!

Εκείνο που θα έπρεπε να συγκρατήσουμε από το χτεσινό παιχνίδι όσοι αγαπάμε το βόλεϊ, είναι ότι έγινε ένας σπουδαίος αγώνας – διαφήμιση για το άθλημα, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με φιλάθλους που έδειξαν ότι μπορούν να κρατούν την αντιπαλότητα σε λογικά επίπεδα και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε φίλαθλα πλαίσια.

(Η διαιτησία δεν ήταν σε αντίστοιχο επίπεδο -και κόντεψε με μια εντελώς παράλογη απόφαση να αλλοιώσει πλήρως το αποτέλεσμα του αγώνα- αλλά παρά την ήττα μας δεν θέλουμε να επεκταθούμε σε αυτό το θέμα. Όταν χάνουμε επειδή ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα, εμείς έχουμε μάθει να το παραδεχόμαστε.)

Όπως έχουμε επανειλημμένως συζητήσει και με τη διοίκηση της ΕΣΑΠ -και περιμένουμε εμπράκτως να το υποστηρίξει και τώρα- τέτοιοι αγώνες θα ανεβάσουν ξανά το άθλημα του βόλεϊ στη χώρα μας εκεί που όλοι μας το θέλουμε.

Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι για την προσπάθεια της ομάδας μας, του προπονητικού τιμ και των παιχτών μας. Ικανοποιημένους ΜΟΝΟ η νίκη θα μπορούσε να μας αφήσει, αλλά τους συγχαίρουμε για τον αγώνα που έδωσαν κόντρα σε μια ομάδα με το 4πλάσιο μπάτζετ.

Δυστυχώς, τα έσοδα που έχει ο ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο από τα πρωταθλήματα που κατακτά με τους γνωστούς τρόπους, του δίνουν τη δυνατότητα και στα αθλήματα που υπάγονται στα ερασιτεχνικά σωματεία να φτιάχνει ομάδες πάρα πολύ ακριβότερες από των αντιπάλων του. Δηλαδή οι παράγκες του ποδοσφαίρου αλλοιώνουν δυστυχώς ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.

Αυτή είναι η νοσηρή ελληνική πραγματικότητα και είναι γνωστή σε όλους. Εμείς όμως, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας και την προσπάθειά μας να φέρουμε τον Παναθηναϊκό ξανά εκεί που του αξίζει. Κι όσο περισσότερο βλέπουμε την ομάδα μας να δείχνει τέτοιο πάθος, τόσο περισσότερο βεβαιωνόμαστε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Υγ. Στην φωτογραφία βλέπουμε τους 250 εξαγριωμένους Παναθηναϊκούς να απειλούν τον κ. Καζάζη και τον κ. Ανδρεόπουλο να κρατάει με βία τον Ντιάτσκοφ πριν ο δημοσιογράφος τον χτυπήσει με το μικρόφωνο!».


Σχετικά άρθρα