Καρέλης, το πρώτο βιολί

Ο Νίκος Καρέλης μπορεί να άργησε αλλά πλέον πήρε φόρα και είναι ασταμάτητος. Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού έχοντας σκοράρει εννέα γκολ (εφτά εκ των οποίων στο πρωτάθλημα), κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας καθώς πέρυσι σταμάτησε στα οχτώ. Μάλιστα ο άσος του Παναθηναϊκού σκοράρει ανελλιπώς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια (Εστορίλ, Πανθρακικός, Ξάνθη, Κέρκυρα), ενώ έχει στο ενεργητικό του τους τελευταίους δύο μήνες εφτά γκολ σε έξι ματς.

Προφανώς βεβαίως όλα αυτά συμβαίνουν απόντος του…καλού Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για δυόμισι μήνες κι ακόμη δεν έχει επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τον τραυματισμό του. Παρ’ όλα αυτά, ο περυσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας με 23 γκολ έχει σκοράρει συνολικά οχτώ φορές, οι τέσσερις εκ των οποίων απέναντι στη Μίντιλαντ, ενώ έχει «πυροβολήσει» μόλις δύο στο πρωτάθλημα.

Στη λίστα των κορυφαίων εφετινών σκόρερ του Παναθηναϊκού ακολουθούν ο Ατζαγκούν με πέντε γκολ και ο Πέτριτς με τέσσερα (αμφότεροι έχουν πετύχει ορισμένα ιδιαίτερα κρίσιμα τέρματα), ενώ από δύο έχουν οι Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης, Ντίνας και από ένα οι Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λαγός και Νάνο.

Ο Μπεργκ και ο Ατζαγκούν είναι οι μόνοι που έχουν σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε το Τριφύλλι.
Βελτιωμένοι και πιο παραγωγικοί συγκριτικά με την περασμένη σεζόν είναι οι Καρέλης, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Ζέκα, Ντίνας, ενώ αντιθέτως ο Κλωναρίδης παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση, αφού πέρυσι σκόραρε συνολικά 11 γκολ (τα εννέα στο πρωτάθλημα), ενώ εφέτος έχει μόλις δύο συνολικά (από ένα σε κύπελλο και Ευρώπη)!

Ο Ατζαγκούν είναι ο πιο εύστοχος καθώς σκοράρει ανά 3,3 προσπάθειες. Ακολουθεί ο Καρέλης με ένα γκολ ανά 4,3, ο Μπεργκ με ένα γκολ ανά 6 και ο Πέτριτς με ένα ανά 12,3!

Οι εφετινοί σκόρερ του Παναθηναϊκού

Παίκτης           Συν. Γκολ (Πρωτ.-Κύπ.-Ευρ.)

Καρέλης                    9 (7-0-2)

Μπεργκ                    8 (2-1-5)

Ατζαγκούν                 5 (3-1-1)

Πέτριτς                    4 (3-0-1)

Ζέκα                       2 (2-0-0)

Πράνιτς                    2 (2-0-0)

Κλωναρίδης                2 (0-1-1)

Ντίνας                     2 (1-0-1)

Χουχούμης                 1 (1-0-0)

Μπούι                      1 (0-1-0)

Κουτρουμπής               1 (1-0-0)  

Λαγός                      1 (1-0-0)

Νάνο                       1 (0-0-1)

Σχετικά άρθρα