Δεν έσβησε τη φωτιά Τσέλσι για Μέσι, ο Μουρίνιο

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας αναζωπύρωσε προχθές, τις – αιωρούμενες εδώ και καιρό – φήμες περί του ενδιαφέροντος της Τσέλσι για τον Λιονέλ Μέσι. Σε συνέντευξη του στο Radio Marca (το ραδιόφωνο της  μαδριλένικης εφημερίδας) ο διεθνής Ισπανός της  λονδρέζικης ομάδας διατράνωσε την πεποίθηση του πως η απόκτηση του Αργεντινού μαέστρου θα άλλαζε τη ζωή της.  Εν τούτοις βέβαια, κατέστησε σαφές πως ως φίλος της Μπαρτσελόνα εύχεται να ολοκληρώσει εκεί ο Λιονέλ Μέσι την καριέρα του…
   Το θέμα έκανε τον γύρο του κόσμου.  Πέρα από τη Μάγχη δε, έγινε κυρίαρχο στην επικαιρότητα. Προκάλεσε ντελίριο στον κόσμο των «μπλε». Και φούντωσε πάλι, η εστία  της φωτιάς η οποία μισόκαιγε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ρομάν  Αμπραμόβιτς έχασε την ησυχία του.  Στην ΦΙΦΑ σήμανε συναγερμός στον ελεγκτικό μηχανισμό του Financial Fair Play.
   Τελικά; Ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε τα… ηνία του θέματος! Μιλώντας στην τηλεόραση της  BT Sport o Πορτογάλος προπονητής ναι μεν,  έδρασε πυροσβεστικά αλλά… Δεν έσβησε την φωτιά Τσέλσι για Μέσι. Η συνέντευξη θα προβληθεί σήμερα, Χριστούγεννα ή αύριο, Boxing Day.
    «Επί του παρόντος», είπε, «Δεν θα μπορούσαμε, να αποκτήσουμε τον Λιονέλ λόγω του Finacial Fair Play. Η Τσέλσι στερείται της δυνατότητας απόκτηση ενός παίκτη με τιμή η οποία ανήκει στην… στρατόσφαιρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου .  Θα το θέλαμε πολύ. Δεν φθάνει όμως, η θέληση μας για έναν τέτοιο παίκτη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή», κατέληξε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Αφήνοντας την φωτιά να σιγοκαίει!
      Η Τσέλσι ανήκει στις ομάδες τις οποίες  παρακολουθεί στενά η ΦΙΦΑ με τον ελεγκτικό μηχανισμό του Financial Fair Play. Κι ακόμη κι οι φήμες – δεν έπεσαν από τον ουρανό – προκάλεσε αναστάτωση.  Ως εκ τούτου ο Ζοσέ Μουρίνιο έσπευσε να ηρεμήσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία με τις δηλώσεις του στο «BT Sport». Αν και στην ΦΙΦΑ θεωρούν πως η συγκεκριμένη φωτιά άναψε από συζητήσεις του Ρώσου κροίσου Ρομάν Αμπραμόβιτς. Λέγεται πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι ζήτησε από τον Ζοσέ Μουρίνιο, να επιλέξει ανάμεσα σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Φυσικά, ο Πορτογάλος διάλεξε τον Αργεντινό…
   Στην ίδια συνέντευξη του ο Ζοσέ Μουρίνιο αποκαλύπτει πως είχε συμφωνήσει με την πορτογαλική Ομοσπονδία, να αναλάβει την εθνική Ομάδα της χώρας του. Τούτο μάλιστα, όταν ήταν στη Ρεάλ. Η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε και λόγω της αντίδρασης του προέδρου της «εστεμμένης» Φλορεντίνο Πέρεθ. Και λόγω ωριμότερης σκέψης του «Special One». «Δεν θα ήταν ορθό εκ μέρους μου να στερήσω μια δουλειά από τόσους συναδέλφους οι οποίοι δεν έχουν»!

Σχετικά άρθρα