Ο «μέτρ» Αγγελος και οι εκτός έδρας επιτυχίες

Ποιο είναι το «μυστικό» του ΠΑΟΚ στο πρώτο «μισό» της φετινής σεζόν ; Ασφαλώς και εκτός από την σκληρή δουλειά, το ομαδικό πνεύμα, την «χημεία» που υπάρχει ανάμεσα στην ομάδα, την πειθαρχία, σημαντικό ρόλο παίζει ο καθοδηγητής. Ισως τον πιο σημαντικό. 

 Και αυτός είναι ο Αγγελος Αναστασιάδης . Είναι ο μέτρ του ΠΑΟΚ, είναι ο προπονητής που μετά από πολλά χρόνια (!) οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας νίκες. Οχι σε μία ή σε δύο, αλλά σε συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. 

Πέντε «διπλά» έχει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Τόσα, δεν είχε με κανέναν προπονητή τα προηγούμενα χρόνια. Με άλλον κανένα. Μόνο με τον Αναστασιάδη το 2004 είχε καταγράψει η ομάδα ανάλογες επιτυχίες.

Το βλέπετε τυχαίο ; Δεν είναι σε καμία περίπτωση. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι ο μέτρ των εκτός έδρας νικών στον ΠΑΟΚ.

Ο 61χρονος προπονητής είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και ακόμη κι όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται μακριά από τη φυσική του έδρα, ο στόχος της νίκης δεν αλλάζει, ανεξαρτήτως του αντιπάλου που κάθε φορά έχει απέναντί του.

Ο ΠΑΟΚ μετράει (φέτος) ήδη πέντε νίκες σε επτά εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος κι ενώ απομένει και το εξ αναβολής παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εκτός έδρας υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο. Η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος πέτυχε ξανά πέντε διπλά (σε σύνολο επτά αγώνων μακριά από την Τούμπα) στον πρώτο γύρο πρωταθλήματος ήταν τη σεζόν 2003-2004 (κόντρα σε Ακράτητο με 2-1, Παραλιακό με 4-1, ΟΦΗ με 3-0, Ιωνικό με 1-0 και Χαλκηδόνα με 2-1), όταν και πάλι προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Αναστασιάδης.

Αλλά αν πάμε ακόμη πιο πίσω, θα δούμε ότι τα πέντε διπλά στο πρώτο μισό της σεζόν καταγράφηκαν τις περιόδους 1997-1998 (εναντίον της Καβάλας με 1-0, του Πανηλειακού με 2-1, του Πανιωνίου με 3-0, της Παναχαϊκής με 4-1 και του Εθνικού με 1-0) και 1998-99 (κόντρα σε Ξάνθη με 1-0, Απόλλωνα με 4-1, Βέροια με 2-1, Παραλιακό με 2-1 και Πανιώνιο με 1-0), όταν στον πάγκο του Δικέφαλου ήταν επίσης ο Αναστασιάδης. Τη σεζόν 1997-98 τα εκτός έδρας του πρώτου γύρου ήταν συνολικά οχτώ, ενώ ένα περισσότερο ήταν την αμέσως επόμενη σεζόν. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί αυτός ο άνθρωπος καθοδηγεί τον ΠΑΟΚ και έχει περάσει νοοτροπία νικητή στην ομάδα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κερδίσει εκτός έδρας. Τόσα χρόνια πέρασαν, ένα σωρό προπονητές θήτευσαν στον ΠΑΟΚ, όμως κανείς δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα σε μαζικές εκτός έδρας νίκες. Έπρεπε να επανέλθει ο Αναστασιάδης για να θυμηθούμε στον ΠΑΟΚ πως είναι να κερδίζεις εκτός έδρας.

 

Σχετικά άρθρα