Δια πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ στην Ρόδο

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Ρόδο στο παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δυσκολεύτηκε αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 69-67, έχοντας κορυφαίους τους Όντουμ, Λάνγκφορντ και Μαργαρίτη. Καλό παιχνίδι έκανε από την πλευρά των ηττημένων ο Τσάμης με 18 πόντους. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν ισορροπημένες ωστόσο ο ΠΑΟΚ πήρε μία μικρή διαφορά της τάξεως των 6 πόντων για το 14-20 με το τρίποντο του Μπρέμερ, 2 λεπτά τη λήξη. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε τελικά στο +5, για το 24-19 της πρώτης περιόδου. Με δύο συνεχόμενα δίποντα του Λαρεντζάκη οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Κολοσσός και ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορά και πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με την κόρνα του ημιχρόνου να στέλνει τους παίκτες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια με το 39-39.

Το ίδιο τέμπο είχε και το τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Κολοσσός στα 5 λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά με 51-48, αλλά η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν άφησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Το τέλος της περίοδου βρήκε τους Ροδίτες να είναι μπροστά με βραχεία κεφαλή για το 58-57.

Ο ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο ξεκίνησε πολύ δυνατά και με ένα σερί 8-0 πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα για 65-58. Ο Κολοσσός έμεινε το μηδέν για 5.15”. Οι γηπεδούχοι ήταν απελπιστικά άστοχοι και 1.30 πριν το τέλος είχα πετύχει μόλις πέντε πόντους. Από την άλλη μεριά και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και να πάρει διαφορά που θα τελείωνε ουσιαστικά το παιχνίδι. Στα 14” δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Χάγκινς μειώνει για το 69-67. Ο Τσόχλας κερδίζει φάουλ και αστοχεί στις δύο βολές. Ο δικέφαλος είχε φάουλ να δώσει, ο Λαρεντζάκης αστοχεί σε τρίποντο, το ίδιο πράττει και ο Χάγκινς σε σουτ δύο πόντων, έτσι ο ΠΑΟΚ φεύγει νικητής από την Ρόδο με το 69-67.

Σχετικά άρθρα