Μένει πρόεδρος ο Πλατινί

Με τον Μισέλ Πλατινί στον προεδρικό θώκο της UEFA θα συνεχίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μετά τις 24 Μαρτίου 2015, καθώς ο πρώην σπουδαίος άσος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία της Βιέννης  

Να αναφέρουμε πως η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε στις 24/12/2014, και ο μοναδικός παράγοντας που θα ζητήσει την εκλογή του είναι ο Γάλλος πρώην κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης!

Ο 59άχρονος νυν πρόεδρος της UEFA ετοιμάζεται για την τρίτη θητεία στην συγκεκριμένη θέση, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση της UEFA στη FIFA, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου θα πρέπει να εκλέγεται μέχρι δύο φορές.

Ο Μισέλ Πλατινί έκανε σαφές τον περασμένο Αύγουστο ότι προτιμά να παραμείνει στην UEFA μέχρι το 2019 και να μην διεκδικήσει τη προεδρία της FIFA και να… κοντράρει τον Σεπ Μπλάτερ!

Από εκεί και πέρα, να αναφέρουμε πως κατά τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στην Βιέννη, πλην του προέδρου, θα φέρουν αλλαγές σε επτά θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, στη θέση ενός αντιπροέδρου της FIFA, ενός αντιπροέδρου της FIFA που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενός μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Σχετικά άρθρα