Το who is who του Μπαλούφο (video)

Ο Φερνάντο Μπαλούφο είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν την φετινή σεζόν την ρουμανική Άστρα Πλοέστι και έκλεισε στην Ξάνθη.

Ποιος είναι όμως ο Μπαλούφο; Γεννημένος στις 14 Αυγούστου 1989 στην Καταλονίας ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα . Από εκεί αγωνίστηκε για δύο σεζόν στην Μπαρτσελόνα Β’ χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάτι αξιόλογο προκειμένου να κερδίσει θέση την πρώτη ομάδα.

Το 2009 ο Μπαλούφο πάει με τη μορφή δανεικού στην Χιμνάστικ η οποία αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος, έκανε μία καλή σεζόν και ήταν βασικός σχεδόν σε όλα τα ματς της ομάδας. Η επόμενη χρονιά δεν είχε την ίδια εξέλιξη αφού είχε μόλις 10 συμμετοχές. Έτσι το καλοκαίρι του 2011 μαζεύει βαλίτσες για την Ουγγαρία και την Βιντεοτόν.

Εκεί ο Μπαλούφο βοήθησε την ομάδα να τερματίσει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκε από την Στουρμ Γκρατς.

Τη σεζόν 2012-2013 η Βιντεότον αγωνίζεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με τον Μπαλούφο να κάνει μία πολύ καλή χρονιά και να αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας. Αγωνίστηκε βασικός σε όλα τα παιχνίδια της Ουγγρικής ομάδας και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Λόκερεν. Οι Βέλγοι εντυπωσιάστηκαν από την τεχνική του, έστρωσαν χαλί 800.000 ευρώ και πραγματοποίησαν την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας τους.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Μπαλούφο είχε κόντρα με τον προπονητής της ομάδας και αμέσως δείχνει τη διάθεση του για αποχώρηση από την Λόκερεν. Η διοίκηση των Βέλγων αποφασίζει να τον παραχωρήσει δανεικό στην Άστρα Πλοεστι και σαν αποτέλεσμα προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του σημερινού προπονητή της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Λόκερεν αλλά δεν είχε ποτέ… χορτάρι και έτσι η Ξάνθη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης είναι αριστεροπόδαρος, παίζει στα χαφ, έχει καλή ντρίπλα και πατάει περιοχή. Είναι ομαδικός παίκτης και βλέπει γήπεδο. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτηση αλλά μερικές φορές υπερβάλει στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να αγωνιστεί και στα δεξιά αν και έχει ανάποδο πόδι. Όταν αγωνίζεται στον άξονα δεν φαίνεται τόσο και δεν θέλει να παίζει κοντά σε επιθετικό.

Σχετικά άρθρα