Πρεμιέρα και… φινάλε με νίκη για Παναθηναϊκό

Διαβάστε ακόμα:

Ιβάνοβιτς: «Ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνουμε»

Να κλείσει ιδανικά το 2014 θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός που κοντράρεται με την Μακάμπι στην πρώτη αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ανοίγουν απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ/pamesports.gr) τις πόρτες του ΟΑΚΑ για να υποδεχθούν του πρωταθλητές Ευρώπης στη μάχη για μία θέση στα πλέι οφ.

Σε έναν όμιλο που ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους «8», αφού Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατασαράι, Ερυθρό Αστέρα, Ζαλγκίρις και Άλμπα Βερολίνου, ρίχνεται στον «Μαραθώνιο» του Top-16. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και οι παίκτες του έχουν βάλει ως πρώτο στόχο την υπεράσπιση της έδρας τους και από εκεί και πέρα να κλέψουν ότι μπορούν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν και προπαραμονή Πρωτοχρονιάς ο κόσμος στο ΟΑΚΑ αναμένεται να σταθεί δίπλα στους «πράσινους». Στα αγωνιστικά το τριφύλλι δεν αντιμετωπίζει κάποιο επιπλέον πρόβλημα πέρα από την απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη. Εκείνο το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο είναι η κατάσταση που θα βρεθεί απόψε ο Εστέμπαν Μπατίστα.

Από την άλλη μεριά η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έχει φτάσει με όλα τα όπλα στη φαρέτρα και με νέο πρόσωπο τον Τζο Αλεξάντερ ο οποίος πήρε τη θέση του Άλεξ Μάριτς, που έγινε κάτοικος Κωνσταντινούπολης για λογαριασμό της Γαλατασαράι. Ο Σχορτσανίτης, ο Σμιθ και ο Τάιους έχουν κάποιους μικροτραυματισμούς ωστόσο δεν αναμένεται να μείνουν εκτός αγώνα. Ο μόνος ο οποίος ίσως να μείνει εκτός, παρότι έχει έρθει στην Αθήνα, είναι ο Λάντεσμπεργκ που νοιώθει ενοχλήσεις στη μέση.

Διαιτητές του αγώνα είναι ο Ίλια Μπελόσεβιτς από τη Σερβία, ο Ρετζέπ Ανκαραλί από την γειτονική Τουρκία και ο Όλεγκς Λάτισεβς από τη Λετονία.

Σχετικά άρθρα