Θα εντυπωσιάσεις: Μαύρο ριζότο με σουπιές (συνταγή από τη Βενετία)

<div class="sintagi-header">Υλικά</div>
<div class="sintagi">500 γρ. σουπιές μέτριου μεγέθους <br />350 γρ. ρύζι αρμπόριο ή βιαλόνε νάνο<br />1 lt ζωμός ψαριού (από διάφορα ψάρια που έχετε βράσει)<br />1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο<br />2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες<br />1 ποτήρι λευκό κρασί<br />1 κ.σ. μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο<br />1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο<br />3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />Αλάτι, πιπέρι <br />
<p id="title">Παρασκευή</p>
</div>
<div class="sintagi">Καθαρίζουμε τις σουπιές και αφαιρούμε τα σακουλάκια με το μελάνι τους, με προσοχή, να μη σπάσουν. Τα φυλάμε σ' ένα φλιτζάνι. Τις πλένουμε καλά, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τις στεγνώνουμε και τις αλατίζουμε. <br /><br />Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε, ανακατεύοντας μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.<br /><br />Διαλύουμε με 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό το μελάνι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. <br /><br />Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε ένα φλιτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό. Αφήνουμε να τον πιει, ανακατεύοντας συχνά, και τότε προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζ. ζωμό. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Πρέπει ο κόκκος του να κρατάει λίγο και το ριζότο να είναι καλά χυλωμένο και σχετικά ρευστό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. </div>
<div class="sintagi"> </div>
<div class="sintagi">http://www.athinorama.gr/</div>

Σχετικά άρθρα