Ιδανικό για το χειμώνα! Σούπα βελουτέ με κολοκύθα και γιαούρτι!

<div class="left">
<div id="container-1">
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>1.</strong> Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες, και την κόβουμε σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.</p>
<p><strong>2.</strong> Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε και το πράσο.</p>
<p><strong>3.</strong> Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 3-4΄, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 30΄, έως ότου μαλακώσουν.</p>
<p><strong>4. </strong>Με τη ράβδο για πουρέ ή σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ακόμη 1΄.</p>
<p><strong>5. </strong>Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.</p>
<p><strong>6.</strong> Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.</p>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 6</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 10 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Μαγειρέματος:</span> 30 λεπτά</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="right">
<div class="box_adv-syntagi"> </div>
<div class="clear"> </div>
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<br />
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1½ κιλό</strong> <span>κίτρινη κολοκύθα</span></span></li>
<li><span><strong>4 κ.σ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>πράσο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>μεγάλη πατάτα</span></span></li>
<li><span><strong>1 λίτρο</strong> <span>ζωμός κρέατος</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα </strong><span>μοσχοκάρυδο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για τη μους γιαουρτιού</span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. τσαγ. </strong><span>κρέμα γάλακτος</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. τσαγ. </strong><span>γιαούρτι</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>σχοινόπρασο ψιλοκομμένο</span></span></li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div>argiro.gr</div>

Σχετικά άρθρα