Λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη και ούζο

<div class="ribbon">
<div class="ribbon-content">
<p class="item level1"> </p>
</div>
</div>
<div class="content-holder">
<div class="banner-holder">
<div class="holder banner-728-90">Υλικά</div>
</div>
<div class="main-left">
<ul>
<li class="ingredient"><span class="text">500 γρ. λιγκουίνι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">400 γρ. τόνος φρέσκος, κομμένος σε καρέ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1/4 φλιτζ. ούζο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">2 κ.σ. κάππαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">αλάτι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title"><br />Εκτέλεση</div>
<div>
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.</p>
<p> </p>
<p><span><em>μερίδες</em></span> 5</p>
<p><span><em>Χρόνος Προετοιμασίας</em></span> 10 λεπτά</p>
<p><span><em>Χρόνος Μαγειρέματος</em></span> 15 λεπτά</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a title="συνταγές μαγειρικής" href="http://www.argiro.gr/" target="_blank">www.argiro.g<br />r</a></p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<p><span>- See more at: http://www.mamapeinao.gr/lingouini-%C2%B5e-tono-kappari-kai-ouzo#sthash.uc6oAhGd.dpuf</span></p>

Σχετικά άρθρα