Αλβέρτης: «Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί»

Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, το 2014 έγινε προπονητής . Παρά το προσωπικό ρίσκο, ο «Φράγκι» πέτυχε και σ’ αυτό το ρόλο, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι είχαν κατακτήσει και το κύπελλο με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αλβέρτης θυμάται:

«Ήταν μια απόφαση πολύ συνειδητοποιημένη να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Κρίθηκε ότι χρειάστηκε η παρουσία μου σαν προπονητής και το αποδέχτηκα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν μια εμπειρία εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πραγματικά ιδιαίτερα σημαντική για εμένα προσωπικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να κατακτήσουμε για ακόμη μια χρονιά το πρωτάθλημα και ειδικά με τον τρόπου που φτάσαμε στην κατάκτηση αυτή.

Για το 2015 που έρχεται, σκοπός είναι να φτιαχτεί μία ομάδα με νέα σε ηλικία παιδιά, τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Άλλωστε κάτι που έχουμε πει πάρα πολλές φορές και είναι γεγονός, ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε όποια διοργάνωση κι αν παίρνει μέρος. Ήδη μάλιστα τα καταφέρνει πολύ καλά».

Σχετικά άρθρα