Βεργέτης: «Μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»

Το 2014 για τον Αστέρα Τρίπολης ήταν αναμφίβολα μία εξαιρετική χρονιά. Ο προπονητής των Αρκάδων, Στάικος Βεργέτης μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου τόνισε πως ο Αστέρας έχει τα φόντα για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ έδωσε και τις ευχές του για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά:

Για την χρονιά που πέρασε: «Εγώ πιστεύω πως από το 2003 κάθε χρονιά είναι η πιο σημαντική για τον Αστέρα. Κάθε σεζόν που περνάει λέμε αυτή ήταν η πιο σημαντική, μετά έρχεται η επόμενη και λέμε αυτή ήταν η πιο σημαντική. Ελπίζω αυτό να το λέμε για αρκετά χρόνια ακόμα».

Για την νέα χρονιά: «Σαφώς και μπορεί να είναι καλύτερο το νέο έτος. Αυτό είναι που επιδιώκουμε όλοι οι επαγγελματίες στον σύλλογο, κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Για τον αγώνα με την Κέρκυρα: «Η ομάδα προετοιμάζεται για αυτό το παιχνίδι, γίνεται η ανάλυση του αντιπάλου, κάνουμε τα δέοντα όπως πριν από κάθε παιχνίδι και θα πάμε εκεί να παρουσιαστούμε δυνατοί και ανταγωνιστικοί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Για τις έντονες στιγμές που έχουν χαραχτεί στην μνήμη του: «Υπήρξαν πολλές έντονες στιγμές μέσα στο 2014. Υπήρξε η έντονη θλίψη στο τελευταίο ματς των play-off την περασμένη σεζόν στον Ατρόμητο και η οποία ήταν μια στεναχώρια την οποία την κουβαλήσαμε για πολύ καιρό. Όμως η ζωή τα φέρνει έτσι που ο Ατρόμητος πανηγύριζε και έμεινε έξω από τον πρώτο του γύρο στην Ευρώπη, εμείς ήμασταν στεναχωρημένοι αλλά γελάσαμε μετά, με όλη αυτή την ευρωπαϊκή πορεία. Επίσης έντονη στιγμή ήταν όταν κάναμε την ανατροπή με την Μάιντς μέσα στην Τρίπολη και η ομάδα τότε απόκτησε μια απίστευτη αυτοπεποίθηση. Ύστερα έντονες στιγμές ήταν εκείνη στην λήξη του αγώνα με την Μακάμπι που είχαμε μπει στους ομίλους. Όλα τα παιχνίδια στην Ευρώπη ήταν έντονα και απολαυστικά και άφησαν σε όλους μια ικανοποίηση και μια προσδοκία να το ζήσουμε ξανά».

Για το αν μπορεί ο Αστέρας να πάρει το Πρωτάθλημα: «Σαφώς και μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, δεν λέω πως θα το πάρουμε αλλά έχουμε τα φόντα το διεκδικήσουμε όπως είπα».

Γα το νέο έτος: «Υγεία, η λέξη αυτή είναι η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό. Το 2014 δεν ήταν καλή χρονιά όσον αφορά γνωστά, συγγενικά πρόσωπα καθώς άλλοι “έφυγαν” και άλλοι ταλαιπωρήθηκαν με την υγεία τους. Είναι ένα αγαθό ανεκτίμητο και γι’ αυτό εύχομαι υγεία σε όλον τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα