Πολλές περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα

Η χιονόπτωση προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία στις 17:30 χθες το απόγευμα διακόπηκε η ηλεκτροδότηση των οικισμών Πόρτο Γερμενό και Άγιος Νεκτάριος του δήμου Μάνδρας.
Σύμφωνα με προφορική πληροφόρηση, η αρμόδια υπηρεσία αποκατάστασηςβλάβης, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσει το σημείο της βλάβης.
Εκτός από την Αττική, σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας εντοπίζονται στα Ιωάννινα, τα Χανιά, τη Μυτιλήνη, κυρίως από πτώση δέντρων σε κολώνες του δικτύου.
Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στις τρεις περιοχές εκτός Αττικής οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν βλάβες και στο δίκτυο μέσης τάσης με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα εκτεταμένες περιοχές. Η λειτουργία του δικτύου μέσης τάσης έχει αποκατασταθεί, παραμένουν ωστόσο χωρίς ρεύμα οικισμοί και χωριά λόγω βλαβών στη χαμηλή τάση οι οποίες αποκαθίστανται σταδιακά από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ.
Για τη βλάβη στο Πόρτο Γερμενό ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ζητήσει τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να προσεγγίσουν τα συνεργεία των τεχνικών τα σημεία όπου έχουν πέσει κολώνες.
Δεκάδες μεμονωμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές των Βορείων Προαστίων που αποκαθίστανται σταδιακά.
Λόγω των ισχυρών ανέμων αποκόπηκαν καλώδια του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί πλήρως η ηλεκτροδότηση από τις 20:00 χθες στο βράδι και στους οικισμούς Αλεποχώρι, Ζάχουλη και Πευκενέας του δήμου Μεγαρέων. Αρμόδιο συνεργείο ΔΕΔΔΗΕ έχει μεταβεί στο σημείο και ενεργεί για την αποκατάσταση της βλάβης.
Διακοπή ρεύματος στο Γέρακα
Όπως μας καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr στον Γέρακα έχει διακοπή ρεύματος από τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης και συνεχίζεται. Όπως αναφέρει ο αναγνώστης, τα τηλέφωνα της ΔΕΗ δεν απαντούν.
Διακοπή ρεύματος και στο Λαύριο
Παρόμοια είναι και η καταγγελία αναγνώστη από το Λαύριο. Επισημαίνει μάλιστα ότι παρά τις επανειλημμένες κλήσεις του στα κεντρικά αλλά και τοπικά γραφεία της ΔΕΗ, δεν έχει σηκώσει κανένας το τηλέφωνο.
Πηγή: enikos.gr

Σχετικά άρθρα